Yabancıya Konut Satışında Dijitalin Etkisi Büyük!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 02-08-2019 11:38:07 | Kategori: Sosyal Medya

Sare Medya Ajans Başkanı Mehmet Durgut, Haziran ayında yabancılara dönük gerçekleşen konut satışlarını değerlendirdi.

TÜİK rakamlarına göre yabancıya konut satışı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,5 artış gösterdi. Haziran ayı boyunca 2.689 konut satışı gerçekleşti. Bu satışlar arasında 1.009 konut satışı ile İstanbul zirvede yer aldı. İstanbul’u 668 konut satışı ile Antalya ve 134 konut satışı ile Ankara takip ediyor.

En Fazla Konut Irak Vatandaşına

Haziran ayı içinde Türkiye’den 429 konut satın alımı yapan Irak vatandaşlarını 415 konut alımı ile İran, 190 konut ile Rusya Federasyonu ve 126 konut ile Almanya takip etti.

Dijital Reklamlarla Konut Satışı

Yabancıya konut satışı gerçekleştiren pek çok acentenin dijital reklam ve sosyal medya yönetimini gerçekleştiren Sare Medya, sektöre dair rakamları yorumlayabilecek az sayıda dijital ajans arasında. Dijital reklam yönetimi konusunda satışın artışta olduğu ülke vatandaşlarına dönük optimizasyonlar yapılması gerektiğini söyleyen Mehmet Durgut, bu konuda İstanbul’da hizmet veren acentelerin hep şanslı olduğunu ifade etti. Konut satışında zirvenin hep İstanbul’a ait olacağını söyleyen Durgut, doğru reklam hedeflemesi sayesinde potansiyel müşterilere kendi ülkelerinde ulaşabildiklerini belirtti.

Doğru Bütçe ve Doğru Planlama

“Yurtdışında hangi ülke vatandaşı hedeflenmek isteniyorsa doğrudan hedeflenebiliyor. Bunu da o dilde yapılan aramalardaki anahtar kelimeleri tespit ederek, doğru bütçe ve doğru planlama ile gerçekleştirebiliyoruz.” diyerek acenteler için dijital reklam ipuçlarını paylaşan Mehmet Durgut, Sare Medya’nın yerli ve yabancı konut satışında markalaşmış ve markalaşma yolunda ilerleyen pek çok acente ile çalıştığını sözlerine ekledi.

Son olarak, önümüzdeki dönemde ikinci el satışta ciddi atak beklendiğini ifade eden Sare Medya Ajans Başkanı Mehmet Durgut, sıfır konut satışına olan rağbeti ancak markaların kendilerinin yaratabileceğini ve bunun yolunun da artık tamamen dijital reklamlardan geçtiğini vurguladı.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım