LinkedIn'de Tanımadığınız Kişilere Mesaj Göndermek

Yazar: Sare Medya | Tarih: 21-12-2022 13:18:58 | Kategori: Sosyal Medya

LinkedIn'de Tanımadığınız Kişilere Mesaj GöndermekLinkedIn, 2003 yılın da kurulan ve bütün dünyada yaygın olarak kullanılan çok geniş sosyal bir iş ağıdır. Bu platformda aynı zaman da sosyal paylaşımlar, videolar, yaptığınız işler de paylaşılır. Bu sosyal mecrada yaklaşık 600 milyondan daha fazla kullanıcı bulunur ve 9 milyon şirket ile profesyonel bir topluluk geliştirmektedir. Aynı zaman da herkesin erişebileceği ücretsiz bir platformdur. Fakat şirketin sunduğu ve kullanıcı tabanına sağladığı bir takım premium hizmetler bulunmaktadır. Bu hizmetler; Talent Solutions (Yetenek Çözümleri) ve Marketing Solutions (Pazarlama Çözümleri)dir. İş hayatındaki insanlar için tasarlanmış sosyal bir mecradır. Bu sosyal mecrada kişiler doğru iş, staj, gönüllü çalışmalara başvuru yapabilmekte, geçmiş deneyimlerini, cv’lerini, yeteneklerini, aldığı eğitimleri ve başarılarını paylaşabilmektedir. İş verenler burada kadrosunu belirterek hangi durumlarda, hangi statüde çalışan istediklerini kararlaştırarak gerekli istihdamı sağlayabilir ya da kadrosunu genişletebilir. Linkedln, kuruşların, kurumların, kişilerin iş arayışlarına ya da kuruluşlarına istihdam alımı yapmasına yardımcı olan iş arayanları ve işverenleri buluşturan online bir uygulamadır. Linkedln de oluşturacağınız profil sizin iş hayatınızdaki profilinizi gösterir. Burada ilgilendiğiniz alanda profesyonel kişilerin dikkatini çekmek için etkili olmak gerekir.

Linkedln Uygulamasında Tanımadığın Kişilere Mesaj Göndermek:

Inmail Mesaj: İş arama, bulma ya da işe alım yapma, istihdam kapasitesini geliştirmede dünya üzerinde en yaygın olarak kullanılan online iletişim kurma aracı olan linkedln sosyal platformda Inmail özelliği sayesinde bağlantınız olamayan bir linkedln üyesine doğrudan mesaj gönderilmesine imkân tanır. Inmail mesajları konu satırda 200 karakter ve gövde metin de en fazla 2000 karekter olmalıdır. Hesabınız ücretsiz ise Inmail kullanabilmek için üyeliği premium hesaba yükseltmek gerekir. Ayrıca mesaj tercihleri ayarlarından inmail mesaj almayı devre dışı bırakmış kullanıcılara mesaj gönderemezsiniz. Premium aboneliği olan kullanıcılar açık profil premium özelliği sayesin de kullanıcılara ücretsiz bir şekilde mesaj gönderebilirsiniz. Inmail göndermek için yapılaması gerekenler;

• Mesaj göndermek istediğiniz üye profilinin tanıtım bölümündeki ‘daha fazla’ bölümüne tıklayınız.
• Açılır listeden @..... kişisine mesaj gönder seçeneğini seçiniz.
• Açılan mesaj penceresine konuyu ekleyiniz. (isteğe bağlı bir bölümdür.)
• Metin kutusuna göndermek istediğiniz mesajı girin
• Son olarak göndere bölümüne tıklayın ve mesajınızı istediğiniz kişiye iletin.

Mobil Uygulamada Yapılması Gereken Adımlar;

• Aylık olarak sunulan hizmetin dışın da ek inmail mesaj kredisi satın almak muhtemel bir durum değildir.
• Premium inmail mesaj kredisi Sales Navigator ya da Linkedln Recruiter ile inmail göndermek mümkün değildir.
Linkedln uygulamasın da bağlantılara mesaj göndermek daha kolaydır.
• Mesajlaşma sayfasına girin
• Linkedln mesajlaşma özelliğinde görüşme pencereleri bulunur
• Bağlantı kurduğunuz üyelerin sayfası
• LinkedIn kullanıcısının profil sayfası
Gönderilen mesajlar, alıcının mesaj sayfasında ya da e-postasın da görülür. Bu durum LinkedIn kullanıcısının bildirimleri açıp kapatması ile de değişebilir.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım