Instagram Reels’a Kişi Etiketleme Özelliği Geliyor!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 21-12-2022 14:31:35 | Kategori: Sosyal Medya

Instagram Reels’a Kişi Etiketleme Özelliği Geliyor!İnternet erişimi artık dünya çapında daha fazla kullanılır hale gelmiştir. Kullanıcılar instagram uygulamasını da alternatif açıdan fotoğraf veya video paylaşmak amacı ile kullanırlar. Reels özelliği ise video paylaşma özelliği ile birebir bir özelliktir. İnstagram uygulamasındaki reels özelliğinde günden güne çeşitli yenilikler yapılmaktadır. Bu özelliklerden bir tanesi de kullanıcıların reels özelliği ile birlikte reels videlarına kişi etiketlemeleri yapabilecekleridir. Bu özelliği hayatlarına adapte etmek isteyen instagram kullanıcılarının araştıracakları ilk konu instagram reels kişi etiketleme özelliği olacaktır.

İnsanların başka kullanıcıları reels videoların etiketlemek için kullandıkları bu yöntemin yeri ise reels videolarını akışta paylaşmak için ‘’Akışta Paylaş’’ butonunun altında olacaktır. Şimdilik test aşamasında olan bu yeni özelliğin zaman içerisinde kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Bu özellik, bir uygulama araştırmacısı olan Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan görsele göre İnstagram kullanıcıları, çekmiş oldukları reels videolarında yer alan kişileri ya da videolarını görmesini istedikleri kişileri etiketleyebilecekler. Instagram uygulaması, kullanıcıların her geçen günde bu şekilde yeni özellikler sunmaya devam etmektedir.

Instagram Reels Videosu Nasıl Yapılır?

Instagram reels videosu yapabilmek için kullanılacak bazı adımlar vardır. Bunlar maddeler halinde şu şekildedir:
1. Öncelikle kullanıcıların reels videosu hazırlamak için telefonlarından instagram adreslerine giriş yapmaları gerekir.
2. Ardından açılacak olan instagram sayfasında instagram yazısının sağ kısmında bulunan artı sembolü ya da fotoğraf sembolüne tıklanır.
3. Açılan bölümde çeşitli seçenekler olacaktır. (Hikaye, canlı yayın, reels gibi )
4. Bu seçeneklerden reels seçeneğine tıklanır.
5. Reels seçeneğine tıkladıktan sonra aşağı kısımda bulunan yuvarlak butona basılı tutularak video çekmeye hazırlanılır.
6. Video çekildikten sonra kullanıcılar instagram hesaplarından istedikleri şekilde yayınlayabilirler.

Instagram Reels Nedir?

Instagram uygulamasının reels özelliği 2020’nin sonlarına doğru kullanıcılara sunulmuştur ve böylece gün geçtikçe popülaritesi artmaya devam etmiştir. Reels, instagram kullanıcılarının ses ve efekt özelliklerini kullanarak çeşitli videolar çekip başka kullanıcılar ile paylaşması özelliğine verilen isimdir. Bu ses ve efekt gibi uygulamaları yalnızca instagram uygulaması üzerinden yapmak mümkündür. Ayrıca reels videoları, doğrudan akış kısmında paylaşılan videolardan daha fazla izlenme alır. Canlı yayın ve hikayelere ek olarak sunulan reels özelliği, platformda tanınmak ve fark edilmek için harika bir araçtır.

İnstagram reels hesaplarında fark edilmek isteyen kullanıcıların da yapması gereken bazı adımlar mevcuttur. Bu adımlar bu şekildedir:
1. Eğitici İçerikler Paylaşmak
2. Ürünlerin ve Verilen Hizmetlerin Odak Noktası Kişiye Sunulması
3. Orijinal İçerikler Oluşturulması

Ayrıca bunlardan daha farklı keşfedilme imkanları da vardır. Hashtaglere dikkat edilmesi, popüler ses kliplerinin kullanılması veya filtrelerin kullanılması gibi keşfedilmeye açık yöntemler mevcuttur. Kullanıcılar instagram hesaplarını veya markalarını öne çıkarmak istediğinde bu yöntemlere başvurarak kendilerini öne çıkarabilirler. Bu yöntemler izlenirken sabredilmesi çok önemli bir unsur olarak kullanıcıları karşılar.


- YORUM YAPIN -





- YORUMLAR -

Hilal kılıç

Yorum Tarihi: 2021-02-15 22:53:38

Reals etiketi nasıl yapılır



Sizi Arayalım