Yandex Nedir?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 24-10-2022 17:27:07 | Kategori: Sosyal Medya

Yandex nedir sorusunun cevabı en kısa tanımı ile arama motoru oluşudur. Tıpkı google gibi yandex de kullanıcılarının her şeyi bulmalarına olanak sağlayan bir arama motorudur. Rusya’nın en büyük arama motoru olarak bilinir. Bütün dünyada yaklaşık olarak 56 milyondan fazla kullanıcıya ulaşım sağlamaktadır. Rusya’nın en büyük arama motoru olmasının yanı sıra Kazakistan, Ukrayna ve Türkiye’de de hizmet vermeye devam etmektedir. Yandex, bünyesinde güncel olarak son dakika haberlerini, güncel olmayan da bazı haberleri ve internet sitelerini bünyesinde barındırır. Aynı zamanda çeviri yapmak için kullanan müşteriler vardır, onun yanı sıra hava durumuna bakmak için de yandex kullanılabilir.

Arama motoru olarak son dönemde hacmini ciddi manada artırabilmiş olan Yandex, kelime anlamıyla ve içerdiği mana ile "Yandex nedir?" sorusunu zaman zaman sordurabilmektedir. Size daha detaylı yardımcı olmak için geliştirdiğimiz Yandex Reklamları hizmetimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Yandex’in Amacı Nedir?

Rusya’nın en büyük arama motoruna sahip olmak ile ünlenen bu şirket, müşterilerine en iyi hizmeti vermek için yıllardır gelişmeler göstermeye devam etmektedir. Yandex’in amacı nedir sorusuna verilebilecek belli başlı yanıtlar bulunur. Yandex’in dünyadaki amacı kullanıcılarına çevrimiçi ve hatta çevrimdışı ortamlarda rahat etmeleri için yardımcı olmaktır. Kullanıcılarına kurulduğu ilk günden bu yana kaliteli bir arama sağlamak için çabalamıştır. Ayrıca kullanıcılarına internet siteleri ortamında daha güvenlikli seyahat etmelerini de sunarak virüs ve benzeri siteleri tespit ettiğinde uyarır. Yandex mail sayesinde kullanıcılara mail göndermede güvenlikli ve sınırsız hak tanır. Yandex haber sayesinde ise kullanıcıların güncel haberlere daha rahat ulaşmalarına yardımcı olur. Yandex harita özelliği ise kullanıcılarına gitmek istedikleri yerleri anında tespit etme olanağı sunar.

Yandex İsmi Nereden Geliyor?

Yandex ismi nereden geliyor sorusuna cevap verirken Yandex’in isminin kökenini araştırmak gerekir. Yandex’in baş kurucularından olan Ilya Segalovich ve Arkady Volozh bu ismi verirken kurmuş oldukları arama motorunun özünü yansıtacak bir isim arıyorlardı. To index fiilinden hareketle bu ifadeyi kısaltarak Yandex ismini kullanmaya karar verdiler. Index ‘in ilk harfını Rusça’daki “Я” harfi ile değiştirdiler ve böylece Yandex ortaya çıktı. Bu isim ilk Softool fuarında tanıtıldı ve öncelike Rusça konuşulan ülkelerde kullanılmaya başlandı. Kullanıcılar eğer bu sorunun cevabını arıyorlarsa her yerde Yandex’e yazarak ulaşabilirler. Kısaca dil indeksi anlamına gelir ve halk arasında da bu şekilde kullanılmaya devam eder.

Yandex Nasıl Kullanılır?

Yandex nasıl kullanılır sorusunun cevabı kullanıcılara biraz karmaşık gibi gelse de aslında değildir. Yandex’i bilgisayarda kullanabilmek için öncelikle programı indirmek gerekir. Browser.yandex.com adresinden kurulum dosyası indirilir. Yüklenilen dosya internet tarayıcısında açılır ve orada bulunan kur butonuna tıklanır. Yükleyicinin bilgisayarda değişiklikler yapmasına da izin verilir. Yandex Browser’ı varsayılan bir internet tarayıcısı haline getirmek için ayarlara tıklayıp varsayılan olarak seçmek yeterli olacaktır.

Yandex’in Kullanıcılara Sunduğu Servisler

Yandex arama motoru haricinde başka servisleri de kullanıcılarına sunar. Yandex’in kullanıcılara sunduğu servisler arasında elbette ki haritalar, mail, navigasyon da vardır.

  • 1. Yandex Arama
    Yandex’in arama motoru kullanıcıların her sorusunu yanıtlar.
  • 2. Yandex Video
    Film, dizi, müzik videolarını kullanıcıların hizmetine sunar.
  • 3. Yandex Görsel
    Tüm renklerde ve kullanıcıların isteğine uygun boyutlarda görselleri ekler.
  • 4. Yandex Haritalar
    Şehir haritalarını kullanıcılarına ayrıntılı bir şekilde sunar ve trafik yoğunluğunu da haritayı kullanan kişilere aktarır.
  • 5. Yandex Mail
    Spam ve virüslerden koruyan e- posta kutusu sayesinde kullanıcılarına güvenlikli bir yazışma sunar.
  • 6. Yandex Disk
    Kullanıcıların dosyaları için güvenli bir bulut sistemidir.
  • 7. Yandex Hava Durumu
    Şehirlere ve tüm dünyaya hakim tahmini hava durumunu kullanıcılarına sunar.
  • 8. Yandex Çeviri
    Web sayfalarının otomatik çevirilerini kullanıcılarına aktarır ve yine kullanıcıların metinlerini çevirmelerine olanak sağlar. Böylece kullanıcılar başka dillere rahatlıkla erişebilir.

- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım