Ticari Marka Adınız Instagram'da Kullanılıyorsa Ne Yapmalısınız?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 20-12-2022 14:57:51 | Kategori: Sosyal Medya

Ticari Marka Adınız Instagram'da Kullanılıyorsa Ne Yapmalısınız?

Şirketlerin ismi seçilir ve kurumsal kimliği tamamlanır. Bütün bunlar bittikten sonra kullanıcılar kendilerine yeni bir sosyal medya hesabı açmak isterler. Kayıt ol butonuna bastıktan sonra kullanıcı adı kısmına ticari marka ismi yazılır ve bir sorun oluştuğuna dair bir bildirim alınır. Bu kullanıcı adı başka bir kullanıcı tarafından kullanılıyor diye bir bildirim kullanıcıları karşılar. Kullanıcılar böyle bir şey ile karşılaştıklarında bu konu hakkında sorularının cevapları için araştırmalar yapacaktır. Ticari marka adınız Instagram’da kullanılıyorsa ne yapmalısınız? sorusunun cevabı birkaç maddeden oluşur. Böyle bir durumda yapılacak birkaç adım vardır. Uygulanacak yöntemler kullanıcıların tescilli bir ticari marka olup olmadığına göre farklılıklar gösterecektir.

Ticari markanın işletme adını ticari maksat ile başka bir hesap kullanıyor ise kullanıcı bunu İnstagram hesabına bildirdiği takdirde yüksek ihtimal ile bu hesap silinecektir. Fakat ortada bir ticari kullanım amacı yoksa bu hesabı kullanan kişinin ismi hakkında sosyal medya hesabına başvurulursa bu konuda net bir bilgi almak çoğu zaman mümkün olmayacaktır.

Bir talepte bulunurken şirketin adı, ticari amacı, ticari numarası, ihlal barındırdığı iddia edilen faaliyetlerin tanımları ve sosyal medya platformundan ne beklendiğini iletmek gerekir.

Bütün bunları gerçekleştirirken hedef alınan hesabın da silinme talebinin takibinden itibaren çeşitli argümanlar ile kendini savunacağını unutmamak gerekir.

Doğrudan Kullanıcıya Ulaşmak

Çok aktif kullanmayan bir hesap ile karşı karşıya olan kullanıcıya mesaj göndermek etkili bir yoldur. İyi niyetle ve güzel bir şekilde kullanıcıya bu durum anlatıldığında genellikle çok önemli olmayan o kullanıcı adını değiştirebilir ve diğer kullanıcıya verebilir.

Alternatif Bir Kullanıcı Adı Seçmek

Alternatif bir kullanıcı adı seçmek de farklı bir seçenek olacaktır. Bu pes etmek gibi görünebilir fakat diğer yollardan farklı olarak vakit kazandıracak bir yöntemdir. Böylece kullanıcı girişimin daha önemli noktaları ile vaktini harcayabilir. Alternatif olarak seçilen kullanıcı ismi ticari markanın ismine yeterince benziyor ise hedef kişilere odaklanma imkanına da sahip olunabilir.

Taklit Edilen Hesabı Bildirmek

Instagram uygulaması, kullanıcılarına kendi işletmelerini taklit eden hesapları şikayet etme imkanı vermektedir. Ticari marka ihlalinden daha zayıf bir konu olduğundan bu uygulama da diğer uygulamalar gibi hesabın silineceğini garanti etme konusunda daha çok çekingen davranma taraftarıdır. Dahası ise, bir kere şikayetini ileten kullanıcılar bu şikayeti takip etmek zorundadırlar ve süreçle sürekli ilgilenmeleri gerekebilir.

Bütün bunların dışında istenilen kullanıcı adını sürekli bir şekilde takip ederek uygun hale gelindiğinde haber verilen birtakım ücretli servisler de bulunmaktadır. Duruma göre kullanıcıların bu imkanlardan faydalanması da mümkün kılınabilir. Kullanıcı adı değiştirmek biraz zahmetli gibi görünse de bunu sürekli olarak yapan kullanıcılar mevcuttur. Alternatif bir isim seçen kullanıcı sayısı ise daha fazladır.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım