Google Alışveriş Reklamları Nasıl Yapılır?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 04-01-2020 12:55:08 | Kategori: Genel

Alışveriş reklamları nasıl yapılır? sorusu aslında tüm e-ticaret firmalarını yakından ilgilendirmektedir. Öyle ki Google alışveriş reklamlarını kullanan firmalar bu reklam modeliyle satışlarını artırabilir ve ROI değerlerini yükseltebilirler. Şimdi biraz bu reklam modelinden bahsedelim.

Google Alışveriş Reklamları

Ürün listeleme (PLA) reklamları, standart TBM esasına göre çalışmaktadır. Yani, ürün listeleme reklamları ile ürünleriniz sürekli olarak yayınlanır ancak kullanıcı listelenen ürünlerinizden herhangi birine tıkladığı zaman sizden ücret alınır.

Alışveriş reklamları, diğer reklam modellerine göre farklılıklar göstermektedir. Standart Google reklamlarını yayına almak için reklam metni ve anahtar kelime yeterli oluyorken, ürün listeleme reklamlarında ürün resmi, ürün fiyatı, ürün kategorisi gibi özelliklerin belirlenmesi gerekiyor. Bu özellikleri Google'a bildirebilmek için Merchant Center adında bir yönetim paneli bizi bekliyor. Bu panele giriş yapabilmek için öncelikle buradan kayıt olmanız gerekmektedir.

Google Alışveriş Reklamları

Merchant Center

Merchant Center, satışını yapmak istediğimiz ürünleri yönettiğimiz Google'ın bize sunmuş olduğu bir ürün yönetim panelidir. Reklamını vermek istediğimiz ürünleri, özellikleriyle birlikte bu panel üzerinden ürün feed dosyasıyla birlikte yüklememiz gerekmektedir. Oluşturacağımız bu feed dosyasında, ürün id numarası, ürün başlığı, ürün açıklaması, ürüne ait açılış sayfası linki ve ürün resmi olmak zorundadır. Bunlar olmadığı takdirde yüklediğiniz feed dosyanız onaylanmayacaktır. Feed dosyasının onaylanma süreci 3 günü bulabilmektedir. Ancak feed dosyanız onaylanmadan da alışveriş reklamlarını oluşturabilir, onaylandıktan sonra reklamları otomatik olarak yayına alabilirsiniz.

Alışveriş Reklamları Oluşturma

Tüm bunları yaptıktan sonra Merchant hesabınızı Google Ads hesabınıza bağlamanız gerekmektedir. Sonrasında Google Ads yönetim panelinde 'Kampanyalar' bölümüne geldikten sonra '+' işaretine tıklayarak alışveriş reklamları oluşturmaya başlayabilirsiniz. Reklamları oluştururken, Merchant Center'a yüklediğiniz feed dosyanız otomatik olarak kampanyaya tanımlanacaktır. Kampanya oluşturma adımlarını tamamladıktan sonra ürün listeleme reklamlarınız hazır hale gelecektir.

Tüm bu işlemleri yapmak basit gibi gözükse de reklamlardan verim alabilmek bu kadar basit olmayabilir. Kurulum aşamasından, optimizasyon aşamasına kadar tüm süreçler profesyonellik ve tecrübe gerektirmektedir. Aksi takdirde tek bir satış yapamadan bütçenizi tamamen tüketebilirsiniz.

Alışveriş reklamları nasıl yapılır? sorusunun cevabını bu içerikte vermiş olduk. Sizde profesyonel bir destek almak isterseniz bizimle istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım