Instagram Algoritması Nasıl Çalışır?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 06-12-2022 10:09:56 | Kategori: Sosyal Medya

Instagram Algoritması Nasıl Çalışır?

Algoritma, belli bir amaca ulaşmak ve problemi çözmek için tasarlanan yola verilen isimdir. Aslında arka planda sürekli çalışan bir sistemi ifade eder. Instagram algoritması da bu şekilde tanımlanır. Kullanıcılar gördükleri ve görecekleri gönderileri kendi tanımlamalarına göre seçebilirler. Instagram algoritması nasıl çalışır sorusunun cevabı ise uygulamanın kullanıcıları tarafından sıklıkla merak edilir. Algoritmalar gelişen teknolojilere ayak uydurur ve sürekli değişir. Algoritmanın çalışması için belli bir envanter vardır. Bunlar şu şekildedir:

1. Gönderiler
2. Beğeniler
3. Etkileşimler
4. İlgi duyulan sayfalar
5. Paylaşım
6. Yorumlar
gibi maddeler Instagram uygulamasının algoritmasını değiştirir, düzenler ve kullanıcılara sunulur. Bu özelliklerin güncel olması da önemli bir noktadır. Güncel olarak bu özellikler değişir. Bu maddeler sayesinde instagram algoritması kişinin karşısına neler çıkarması gerektiğini bilir ve uygulamada daha keyifli vakit geçirmesine olanak tanır.

1. Instagram Hikaye Algoritması
Instagram hikayeleri en çok algoritma özelliğini taşıyan unsurdur. Kullanıcılara hikayeler konuma bağlı olarak gösterilir. Etkileşim ise DM, hikayeye beğeni bırakma ve hikayede ne kadar sürede kaldığı gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Instagram hikayeleri gönderiden daha fazla etkileşimde bulunulmasını sağlar. Kullanıcılar hikayelerde aktif olmalılardır. Hedef kitlesi tanınmalı ve bu hedef kitlesine göre hikayeler paylaşılmalıdır.

2. Paylaşım Zamanı
Instagram gönderileri paylaşma vakti de etkileşim için önem taşır. Her instagram kullanıcısının ve hesabının kendi profiline özgü bir zamanlama sistemi vardır ve etkileşim de en çok bu zamanda artacaktır. İş çıkış saatleri, uyku vakti gibi bazı temel nedenler instagram etkileşimini artıracaktır ya da azaltacaktır. Bu zaman aralıklarında yapılan paylaşımların etkileşimi daha fazla artacaktır.

3. Başka Hesapların Kullanım Süresi
İnstagramda ne kadar çok vakit geçirilir ise paylaşımlara ulaşma ve hiçbir paylaşımı kaçırmamak o kadar fazla olacaktır. Günde bir kez instagram uygulamasını ziyaret eden kullanıcı ile günde 12 saat o uygulamaya giriş yapan kullanıcının görmesi gerekenler aynı olmayacaktır.

Instagram Algoritması Etkileşimleri Nasıl Artırır

Etkileşimleri artırmak neredeyse bütün kullanıcıların istediği bir durumdur. Bunun için belli başlı yapılması gereken ve hatta yapılmaması gereken maddeler mevcuttur.

1. Takipçi satın alınmamalıdır.
Kullanıcılar hesaplarına bol takipçili görünmesi için bot satın alırlar ve bunun instagram etkileşimi için ne yazık ki hiçbir faydası yoktur. Takipçiler aktif olmadıkları için gönderilerdeki beğeniler ve yorumlar düşük olacaktır ve etkileşim kazanılmayacaktır.

2. Düzenli içerik üretilmelidir.
Kullanıcıların sayfa düzenlerine dikkat etmeleri gerekir. Göze hitap edecek ve göz yormayan bir sayfa tasarlamalıdırlar.

3. Hikayelerde düzenli anket yapılmalıdır.
Instagram hikayelerinde düzenli olarak anket yapılırsa diğer kullanıcıların ilgisini çekecektir. Bu sayede ankete katılan kullanıcılar artacaktır ve etkileşim de büyümüş olacaktır.

4. Hashtag kullanımına dikkat edilmelidir.
Hashtag kullanılırken çok fazla kullanılmamasına dikkat edilmelidir ve paylaşılan şeyin ilgi alakasına özen göstererek o konuda hashtagler kullanılmalıdır.

Doğru kitleye ulaşmanın en kısa yolu ise, herkesin bildiği üzere artık sosyal medya reklamlarından geçiyor. Instagram Reklamları hizmetimizi incelemiş miydiniz?


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım