Google Yeni Reklam Alanlarını Duyurdu!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 04-06-2021 09:39:29 | Kategori: Sosyal Medya

Google arama sonuçlarında ve haritalarda yeni reklam alanlarını duyurdu. Google “Otomatik Öneri Reklamları” adında Google Haritalarda bulunan yeni reklam formatını kullanıma sunmaya başladı. “Otomatik Öneri Reklamları” reklamları Google Haritalar ’da aranan kelimeye göre ilgili işletme konumu öneren bir reklam çeşidi. Google bu reklam çeşidiyle reklamlarda mevcut konumunuza en yakın reklam veren işletmeyi gösterecek.

Bir yerden bir yere yol tarifi alındığında kullanıcılara reklam gösterecek yeni bir reklam olanı oluşturan Google; yol tarifi açık ve hedefe doğru ilerlerken yol tarifinin alt kısmında yol üstünde uğrayabileceğiniz reklam veren işletme alanları gözüküyor. Örneklendirecek olursak; akşam yemeği için Google Haritaları açıp yol tarifi istediğinizde altta petrol istasyonu önerisi çıkıyor ve benzinliğe uğrayıp ihtiyacınızı gidermeniz karşınıza çıkan bu reklam önerisi sayesinde oluyor.

Yolculuk sırasında Google Haritalar bölümündeki yeni reklam özelliğinin yanı sıra, Google Maps üzerinden yaptığınız arama sonuçlarında anahtar kelime ve işletme adıyla ilgili yaptığınız arama sonuçlarında sizlere benzer işletmelerin reklamlarını da gösterilecek. Bu reklamlar ile reklam verilen işletme anında belirgin bir şekilde gösterilerek arama sonuçlarında gösteriminizi artıracak. Google işletme adı “Benzer ve açık” etiketiyle reklam olduğunu belirterek görüntüleyecek.

Google açıkladığı yeni reklam alanıyla birlikte aradığınız anahtar kelimede size sunabileceği reklamları gösteriyor. Bu reklam alanı tamamen ürünlerle ilgili. Örneğin  ütü ile ilgili yaptığınız aramalarda sabit arama sonuçlarında listelenen reklam gibi değil direkt ürünün görseli, fiyatı, puanlamasını görüntüleyebildiğiniz dikkat çeken bir reklam alanı oluyor.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım