Telegram, Gruplarda Sesli Sohbet Özelliğini Duyurdu!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 25-12-2020 18:54:41 | Kategori: Sosyal Medya

Son dönemlerde trend olan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, paylaştığı bir blog gönderisiyle duyurduğu gruplarda sesli sohbet özelliğini kullanıcılarına sunuyor.


Telegram, yeni özellikle birlikte kullanıcıların sohbet gruplarında sesli görüşmeler yapmalarını sağlıyor. Sesli sohbet özelliğinin çalışma şeklinin, oyun severler tarafından sıkça tercih edilen iletişim programı Discord’a benzediği belirtiliyor. Aynı zamanda Telegram, Android kullanıcılarına bu özelliği widget aracılığıyla da kullanabilme imkanı veriyor.

Görüntülü görüşme, video düzenleme araçları ve daha büyük dosyalar için destek gibi özelliklerin yanı sıra gruplarda sesli sohbet özelliğini de ekleyen Telegram, blog gönderisinde bu özelliği: "Herhangi bir Telegram grubu, açık bir sesli sohbet odasına dönüşebilir. Sohbetler, mevcut metin ve medya tabanlı iletişime paralel olarak çalışır ve gruba kısa süreli canlı bir konuşma katmanı ekler. Ekipler için sanal ofis alanları veya herhangi bir topluluk için gayri resmi salonlar olarak da kullanılabilirler." şeklinde kullanıcılarına duyurdu.


Kullanıcıların özelliği kullanmaları için grup sohbetinin üst kısmında bulunan ‘‘Sesli Sohbete Katıl’’ düğmesine basmaları yeterli olacak. Açılan sayfada görüşmedeki aktif kullanıcı sayısı, mikrofonu kapama, ses düzeyi ayarı ve sohbetten ayrılma gibi özellikler de bulunuyor. Sesli sohbete dahil olan gruptaki Telegram kullanıcıları, uygulama içerisinde serbestçe dolaşabiliyor ve başka kullanıcılara mesaj atabiliyor.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım