Facebook'ta İş İlanı Yayınlamak Mümkün!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 20-12-2022 10:44:06 | Kategori: Sosyal Medya

Facebook'ta İş İlanı Yayınlamak Mümkün!Facebook uygulaması, insanların başka insanlar ile iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını sağlayan bir uygulamadır. Gün geçtikçe değerini yükseltmeye ve kullanıcı sayısını artırmaya devam eder.

Facebook uygulaması son zamanlarda Linkedln uygulamasına benzer bir şekilde bazı yeniliklere adım atmıştır. Linkedln uygulaması, bilindiği üzere insanların iş bulmak ve iş vermek amacı ile kullandıkları, cv’lerini de akabinde yükleyebildikleri uygulamalardan en ünlüsüdür. Facebook uygulaması son zamanlarda tıpkı bu uygulama gibi bir yöntem geliştirdi. Facebook’ta iş ilanı yayınlamak mümkün! Kullanıcılar bunu nasıl yapacaklarını merak ederler ve bu soru hakkında araştırmalar yaparlar. İş ilanı yayınlamak Facebook uygulamasındaki yalnızca ‘’İşletme’’ adı taşıyan sayfalarda mevcuttur ve yalnızca bu sayfalara özel olarak aktive edilmiştir. Kim o işe yatkın ise açık pozisyon ile paylaşılan bu iş ilanını görebilir ve işletme sayfası ile etkileşim kurabilir. Böylece Facebook işletme sayfasına sahip olan kullanıcılar da ekiplerine katılacak potansiyeldeki kişiyi hızlı ve güvenli şekilde bulabilirler.

Facebook’ta Nasıl İş İlanı Yayınlanır?

Facebook’ta iş ilanı yayınlamak için birkaç adet maddelere dikkat etmek gerekir. Facebook uygulaması üzerinden iş yerlerine potansiyel çalışacak insan arayan iş yeri sahipleri bu maddeleri tek tek uygulayarak kolay bir şekilde kendilerine ekip arkadaşı bulabilirler. Bu maddeler belli başlı olacak şekilde şöyledir:

1. Kullanıcılar ilk olarak Facebook şirket sayfalarına girerler.
2. Şirketinizin daha önceden bir iş ilanı var ise bu zaten kenar çubukta görünecektir.
3. Bu görünen kısımdan işleri yönet butonuna tıklanır.
4. Ardından ana pencerede mavi bir buton görünecektir.
5. Buradan sipariş oluştur kısmına tıklanır.

İkinci bir adım ise şu şekildedir:
1. Kullanıcılar ilk olarak Facebook şirket sayfalarına girerler.
2. Eğer daha öncesinde bir iş ilanı oluşturmadılar ise şirket sayfasındaki bu kutu bulunur.
3. Sonrasında iş ilanı gönder adlı butona tıklanır.
4. Bu adımlardan sonra iş ilanı oluşturmaya başlanacaktır.
5. İş ilanı oluşturmak için öncelikle kullanıcılar karşılarına çıkan formu doldurmak zorundadır.
6. İş unvanı, tip(İşin tam zamanlı mı yoksa yarı zamanlı mı olduğu hakkında bilgiler verilir), iş tanımı(İşin sorumlulukları ve iş yerinde istenilen 7 tercih edilen beceriler yazılmalıdır), iş yeri(İşin uzaktan mı olduğunu belirtebilecek bir kısımdır, Eğer uzaktan çalışma mevcut değilse iş yerinin konumu ile bunu belirtmek doğru olacaktır.), maaş aralığı(İsteğe göre maaş aralığı eklememek de mevcuttur), avantajlar, takvim, gibi kısımlar doldurulur.
7. Bütün bunlar haricinde sorulacak belli başlı sorular vardır. Ne zaman işe başlayabilirsin? Sizinle nasıl ve ne şekilde iletişim kurabilirim? Özel sorularınız var mıdır? gibi sorular sorulur. 8. Son olarak da iş ilanının öne çıkmasını isteyen iş yeri sahipleri fotoğraf ekleyebilir. İş yerinin fotoğrafı varsa artı olacaktır.
9. Tüm bu bilgiler girildikten sonra İleri butonuna tıklanır.

Facebook uygulamasında iş ilanı yayınlamak bu kadar basittir. Kolaylıkla bu maddeler uygulandığı sürece iş ilanı yayınlanabilir.
İş ilanı yayınlayan kişiler bu iş ilanının nerede yayınlanacağı hakkında da bilgi sahibi olmak isteyebilirler. Bu iş arayan kişilerin ana sayfalarında ve akış kısımlarında görünecektir. Böylece işe kolayca ulaşmak mümkün olacaktır.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım