Android Ekran Açık Kalma Süresi

Yazar: Sare Medya | Tarih: 05-12-2022 14:56:47 | Kategori: Sosyal Medya

Android Ekran Açık Kalma Süresi

Telefon ekranlarının açık kalma süresi, akıllı telefonların bataryalarının daha çok ya da daha az gitmesine olanak tanıyor. Akıllı telefonların pil seviyesini artırmak için android cihazların ekran ayarlarında değişiklik yapılabilir. Ekran süresi azaltıldığında android cihazın batarya seviyesinin iyileşmesine büyük bir değişme kaydedilecektir. Android cihazlarda zaten halihazırda cihaza dokunulmadığı zaman kendi kendine kapanma özelliği vardır. Ekran kapandığında ayrı olarak cihazın tuş kilidi de devreye girer. Varsayılan olarak android cihazlarda yüklü olan ekran zaman aşımı süresi 15 saniye kadardır. Bu demek oluyor ki 15 saniye boyunca hiçbir iş yapılmadığında android cihazın ekranı kendiliğinden kapanacaktır ve tuş kilidi de onun ardından kapanmış hale gelecektir. Android ekran açık kalma süresini ayarlamak önemli bir noktadır.

Android Ekran Açık Kalma Süresini Ayarlama

Ekran açık kalma süresini ayarlamak isteyen android cihaz kullanıcılarının izleyebileceği kolay bir yol mevcuttur. Aşağıdaki maddeleri uygulayarak kolayca istediğinize ulaşabilirsiniz:

  1. 1. Android cihaz ayarlar penceresi açılır.
  2. 2. Daha sonrasında ekran seçeneği bölümüne girilir.
  3. 3. Karşılaşılan menüden ekran zaman aşımı süresi butonuna basılır.
  4. 4. Açılan menüden tercihe göre 10 - 15 saniye, 1 dakika, 3 saat gibi seçenekler mevcuttur ve hangisi isteniliyor ise o seçenek seçilir.

Bütün bu maddeler tamamlandığında android cihazda ekran süresinin ayarlanması yapılmış olur ve böylece batarya seviyesinin dayanıklılığı da kullanıcının seçimlerine bağlı olacaktır.

Android Cihazın Ekranının Kapanmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Her android cihazda olmasa da bazı android cihazlarda akıllı bekleme özelliği bulunmaktadır. Bu akıllı bekleme özelliği kullanıcın gözüne odaklanır ve kullanıcı android cihaza baktığı sürece o cihaz kapanmaz. Android cihaza bakarken cihazın sürekli açık kalmasını sağlamak için akıllı bekleme özelliğinin aktifleştirilmesi gerekir. Aktifleştirme yapılırken bu maddeler uygulanır:

Bu maddeler uygulandığında android cihaza bakıldığı sürece o cihazın ekranı kapanmayacaktır. Bu özelliğin doğru kullanılabilmesi için cihaz yukarıda ve sabit tutulmalıdır ki böylelikle hiçbir algılama sorunu olmamalıdır. Ayrıca ön kameranın başka bir uygulama tarafından kullanılmıyor olması önerilir.

Android Cihazın Şarj Olurken Kapanmama Durumu

Android cihaz kullanıcıları cihaz şarj olurken ekranın kapanmasını önleyebilirler. Bunun mümkün olabilmesi için android cihazdaki gelişmiş ayarların açık olması gerekir. Geliştirici ayarları açmak için yapılması gereken bazı maddeler bulunur. Bunlar şu şekildedir:

  • ● Android cihazdan ayarlar menüsüne gidilir.
  • ● Gelişmiş özellikler seçeneği seçilir.
  • ● Ardından hareketler ve işaretler seçeneği kullanıcıyı karşılayacaktır ve o seçeneğe tıklanır.
  • ● Son olarak görüntülerken ekranı açık tut özelliği seçilir.
  • ● Sonrasında android cihazın şarj olurken kapanmaması mümkün olabilir.

Bunun için de yine öncelikle ayarlar seçeneğine gidilmelidir. Sonrasında geliştirici ayarlar sekmesi açılacaktır. Uyanık kal ve şarj edilirken açık kal seçeneği etkin hale getirilir. Bütün hepsi bu şekildedir.

  • ● Ayarlar sekmesine gidilir.
  • ● Telefon hakkında sekmesi karşılanır ve tıklanır.
  • ● Derleme numarası sekmesi açılır ve o sekmeye 7 kez basılır.

Sonrasında android cihazın şarj olurken kapanmaması mümkün olabilir.
Bunun için de yine öncelikle ayarlar seçeneğine gidilmelidir. Sonrasında geliştirici ayarlar sekmesi açılacaktır. Uyanık kal ve şarj edilirken açık kal seçeneği etkin hale getirilir. Bütün hepsi bu şekildedir.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım