Instagram Müzik Ekleme Nasıl Yapılır

Yazar: Sare Medya | Tarih: 27-10-2022 18:27:07 | Kategori: Sosyal Medya

Instagram Müzik Ekleme Nasıl Yapılır

Instagram Hikayeye Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram uygulaması dünya çapında kullanılan en popüler uygulamalardan birisi haline gelmiştir. İnsanlar gün geçtikçe bu uygulamaları daha çok ve sıklıkla kullanmaya başladılar. İnstagram uygulaması her geçen gün adından daha fazla söz ettiriyor. Halihazırda bütün insanların kullanıyor durumda olduğu bu uygulama yıllar geçtikçe ve kendini geliştirdikçe birçok yeni özelliği de listesine ekleyerek kullanıcılara sundu. Bu özelliklerden birisi de instagramda hikayelere müzik ekleme özelliğidir. Hikayelere müzik ekleme özelliği sayesinde kullanıcılar daha estetik, instagram hikayelerine daha güzel bir hava katacak müzik ekleme özelliğini kullanmaya başladılar. Instagram hikayeye müzik ekleme nasıl yapılır sorusu kolay adımlarla yanıtlanabilecek bir sorudur. Kullanıcılar hikayelerine müzik eklemek için öncelikle instagram uygulamasının hikaye kısmına giriş yaparlar. Sonrasında hikayelerinde paylaşmak istedikleri görüntüyü ekleyip devamında ise ekranı yukarı doğru kaydırırlar. Ekran yukarı kaydırıldığında instagram kullanıcılarını birçok seçenek karşılayacaktır. Bu seçenekler arasından müzik kısmına tıklayıp arama butonundan istedikleri müziği seçerler. Eğer kullanıcıların seçtiği müziğin sözleri varsa hikayedeki fotoğrafın üzerinde de müziğin sözleri görünür. Kullanıcılar bu müzik sözlerini de estetik bir şekilde yazı stilini değiştirerek ve çıkartmalar koyarak instagram hikayelerine ekleyebilecekler.

Instagram Hikaye Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram uygulamasındaki hikaye kullanımı instagram gönderilerinden farklı olarak yalnızca dikey formatta ve belirli sürede yayımlanan fotoğraflar bölümüdür. Kullanıcılar bir fotoğraf paylaştıkları zaman profillerinde sabit bir şekilde kendi istekleri ile silip arşivleyene kadar orada kalır. İnstagram hikayeleri ise 24 saat içerisinde yayımda kalır ve kullanıcıların hesaplarından bu süre sonunda silinir. Instagram hikaye özelliği nasıl kullanılır sorusu kullanıcıların aklını karıştırır durumdadır ve aslında sanıldığından daha kolay bir şekilde kullanılabilir. Kullanıcılar instagram profillerine girdikten sonra sol üst köşede bulunan hikaye bölümünü açarlar. Bu ekran açıldığında kullanıcılar istedikleri fotoğrafları hikaye olarak ekleyebilirler. Hikayeler 24 saat sonra kullanıcının profilinden silinecektir fakat eğer kullanıcılar hikayelerinin silinmesini istemiyor ve profilinde görünmesini tercih ediyorlar ise ‘’Gönderiyi öne çıkar’’ butonuna basarak profillerine sabitleyebilirler. Profilde sabit olarak kalan hikayeler biyografi kısmının tam altında bulunur ve hesap gizli ise takipçileri, gizli değil ise herkes bu profildeki hikayeleri görebilecektir. İnstagramda hikaye özelliğini kullanırken kullanıcılar eski fotoğrafların yanı sıra anlık olarak da fotoğraflar çekip hikaye kısmına ekleyebilirler. Hatta canlı yayın başlatabilirler ve takipçileri ile konuşabilirler. Boomerang, Superzoom, Eller Serbest gibi bazı filtreleri kullanarak fotoğraflarını çekip diğer kullanıcılar ile paylaşırlar. Hikayelerde eğlenceli çıkartmalar kullanarak kendi tarzını farklı şekillerde yansıtacak olan kullanıcılar da bu özelliği kullanabilirler. Hikayenin üzerine fotoğraf etiketi yapıp başka kullanıcılar ile iletişime geçebilirler.

Instagram Hikayesine Müzik Nasıl Eklenir?

Instagram hikayesine müzik nasıl eklenir sorusunu daha da kolay bir hale getirmek için maddeler halinde sıralayabiliriz:

1. Kullanıcılar instagram uygulamasına giriş yaparlar.

2. İlk olarak anasayfadan sağa kaydırarak hikaye kısmına giriş yaparlar.

3. Hikayede kullanmak istedikleri görseli seçerler ya da anlık olarak bir fotoğraf çekip yükleyebilirler.

4. Kullanıcılar paylaşmak istedikleri fotoğrafa karar verdiklerinde hikayeyi yukarı doğru kaydırarak fotoğrafın üst kısmında etiket benzeri bir buton bulunur ve ona tıklanır.

5. Açılan menüde müzik yazan kısmı seçerek istenilen şarkı arama butonuna basılır. Arama sonuçları arasından istenilen şarkının ismi arama butonuna yazılır.

6. Şarkı seçildikten sonra müziklerin sözleri de otomatik olarak fotoğrafın üzerine gelir.

7. Müziklerin sözlerini oynatma çubuğu ile oynatırlar ve fotoğrafın üzerinde bulunan yeri oynatıp istedikleri yere getirirler.

Instagram uygulamasında hikayeye müzik eklemek zor gibi görünebilir fakat maddeler kullanıcılar için kolaylık sağlayacaktır.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım