Instagram Hesabı Gizleme

Yazar: Sare Medya | Tarih: 27-10-2022 18:27:07 | Kategori: Sosyal Medya

Instagram Hesabı Gizleme Nasıl Yapılır?

Teknolojik gelişmeler hız kesmeden devam ederken belli başlı iletişim, pazarlama, marka tanıtma vb. kategorilere hizmet eden uygulamaların kitleleri de hız kesmeden devam eder. İnternet erişimi artık çok geniş kitleler tarafından kullanılır hale gelmiştir. Kullanıcıların alternatif olarak fotoğraf veya video paylaşmak amacıyla kullandıkları bazı uygulamalar vardır. Bu uygulamalardan en çok kullanılan ve tercih edileni instagram uygulamasıdır. Instagram uygulamasını kullanan her kullanıcı kişisel bilgileri doğrultusunda yansıtmak istediği profili diğer instagram kullanıcılarına sunar. Oluşturulan bu profilde aynı zamanda fotoğraf ve video da yükleyen kullanıcılar tercihi olarak herkesin görmemesini isteyebilir. Bu doğrultuda kullanıcıların en çok araştırdığı konu instagram hesabı gizleme nasıl yapılır olur. Instagram uygulamasını kullanan kullanıcılar hesaplarını gizlemek için uygulamanın ayarlar bölümünü kullanır. İnstagram uygulamasına kullanıcı adı ve şifre ile birlikte giriş yapılır. Kullanıcılar sol alt köşede bulunan profil fotoğraflarına tıklarlar. Ana ekrandan kendi profillerine girmiş olurlar ve sağ üst kısımda bulunan 3 adet üst üste çizgi olan simgeye dokunurlar. Bu sekme açıldığında en üstte ayarlar yazısı bulunur ve kullanıcılar bu yazıya tıklarlar. En üst kısımlarda bulunan gizlilik bölümüne tıklanır ve hesap gizliliği alanından gizli hesap butonuna basılır. Kullanıcılar gizli hesap butonuna bastıklarında hesapları artık gizli olacaktır ve paylaştıkları videoları, fotoğrafları takipçilerinden başka kimse görmeyecektir.

Bilgisayarda Instagram Hesabı Gizleme Nasıl Yapılır?

Kullanıcıların instagram hesapları gizli olduğunda gelen takip isteklerini kendilerinin tek tek onaylaması veya reddetmesi gerekir. Kullanıcıların hesapları başlangıçta herkese açıksa ve sonrasında gizli hesap özelliğini açmak isterlerse kullanıcıları önceden takip eden herkes onları takip etmeye devam edecektir. Yalnızca yeni gelen kullanıcılar için onay istenecektir. Bilgisayarda instagram hesabı gizleme nasıl yapılır sorusunun cevabı aşamalı ve çok zor değildir. Kullanıcılar bilgisayarları üzerinden hesaplarını gizlemek için şu yolları izlemelidirler:

● Instagram web sitesine gidilir ve kullanıcılar hesaba giriş yaparlar.

● Ekranın sağ üst köşesinde bulunan profil simgesine tıklanır ve açılan sekmeden ayarlar menüsüne gidilir.

● Ayarlar sekmesinin solunda bulunan çubukta Gizlilik ve Güvenlik sekmesi bulunur.

● Hesabı gizli yapmak için sayfanın üst kısmında bulunan Gizli hesap kutucuğunu işaretlerler.

Kullanıcılar bütün bunları yaptıktan sonra artık paylaşımlarını takipçilerinden başka kimse göremeyecektir. Kullanıcılar hesaplarını bir kez gizli hale getirdiklerinde tekrar geri dönüş yapıp aynı adımları uygulayarak hesaplarını herkese açık hale getirebilirler.

İOS’ta Instagram Hesabı Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram uygulamasını Iphone’dan kullanan instagram kullanıcıları öncelikle uygulamaya e-posta ve şifreleri ile birlikte giriş yaparlar. Profillerine gitmek için sağ üstteki profil resimlerinin olduğu bölgeye tıklarlar. Yine sağ üstte bulunan üst üste 3 çizgi simgesine tıklayarak ayarlar kısmına giriş yaparlar. Arından kullanıcılar gizlilik butonuna tıklarlar. Hesaplarını gizlemek için gizli hesabın yanındaki açılma düğmesine giriş yaparlar ve kullanıcılar artık instagram hesaplarını gizli kullanmaya devam edebileceklerdir.

Android’de Instagram Hesabı Gizleme Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonlarından instagram hesabına giriş yaparak başlangıç olarak ilk adım atılır. Giriş yapmak için instagram kullanıcılardan e-posta ve şifre isteyeceklerdir. Uygulamaya web tarayıcısından girmek yerine uygulamayı yükleyip giriş yapmak her zaman daha kolaydır. İnstagram uygulaması açıldıktan sonra en sağda, kullanıcıların profil fotoğraflarının göründüğü yerde profil fotoğrafı sekmesine tıklanır ve kullanıcıların kendi profiline girilir. Bu işlemden sonra sağ en üst köşede bulunan alt alta üç çizgi simgesine gelinir ve böylece kullanıcılar seçenekler sekmesine giriş yapmış olurlar. Ayarlar sekmesine tıkladıktan sonra gizlilik seçeneğine giriş sağlanır. Ardından gizli hesap bölmesine gelip tıklanarak hesap gizli yapılır.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım