Avrupa Birliği'nden Sosyal Medyaya Telif Yasası

Yazar: Sare Medya | Tarih: 06-03-2019 17:18:13 | Kategori: Sosyal Medya

Avrupa Birliği, Telif Hakları Direktifi adıyla geçen; sosyal medyanın dengesini alt üst edeceği beklenen yasaya dair anlaşmaya vardı. Uzun yıllar boyunca yürürlüğe girmesi söylenegelmiş internet yasası geçtiğimiz aylardaki toplantılarda onaylanmış olup; telif hakkı sahiplerini internet ve sosyal medya içeriklerinden pay alması ve Avrupa Birliği'ne belirli oranlarda pay vermesine neden olacak yasa tasarısındaki pürüzler giderildi. AB Komisyonunun Dijital İç Pazardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Andrus Ansip tarafından duyurulan kesinleşmiş anlaşma Facebook, Twitter ve Google başta olmak üzere internet platformları tarafından kabul edildi. 

Telif hakları uygulamasında, yeni bir dönem başlıyor. Daha modern bir sistem olduğu ifade edilen bu anlaşma hakkında Ansip tarafından daha çok detay paylaşılmazken; kulislerde zaten kabul edileceği söylenen anlaşma için telif ücretleri konusunda orta bir noktada buluşulduğu ve fikri mülkiyet haklarına dair kesin anlaşmanın tamamlandığı iddia edildi.

Üç yıldan bu yana çeşitli dedikodularla zaman zaman gündeme gelen bu yasa için artık son düzlüğe girildi. Yeni dönemde anlaşmanın detaylarının paylaşılması söz konusu. Bakalım telif hakları ve internet konusunda nasıl bir dönem bizi bekliyor?


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım