Twitter Hesabı Gizleme

Yazar: Sare Medya | Tarih: 19-10-2022 11:54:13 | Kategori: Sosyal Medya

Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?Twitter Hesabı Gizleme

Uzunca yıllar önce kurulmuş olan twitter dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından birisi olmuştur. Kayıt yaptırdığınız takdirde atacağınız veya atmış olduğunuz tweetler herkes tarafından görülmeye açıktır. Profilinize giren herkes tweetlerinizi görüp okuyabilir. Bu durumda bazı kullanıcılar hoşnut olmayabilir ve gizleme özelliğinin olup olmadığını araştırabilir. Tweetlerinizi herkesin görmesini istemiyorsanız yalnızca sizi takip eden kişilerin görmesi için yapabileceğiniz birkaç adım mevcuttur.

Twitter uygulamasında hesabı gizli tutmak isteyen kullanıcılar öncelikle twitter’a giriş yapmak zorundadır. Sağ üstte bir profil fotoğrafı görünecektir. Profil fotoğrafına tıklayıp ayarlar ve gizlilik seçeneğine gidilmektedir. Tweetleri korumaya alma butonuna tıklanınca tweetleri gizleme seçeneği artık aktif hale gelmiş olacaktır. Bütün bu işlemlerin ardından değişiklikleri kaydetmek gerekir ve bunun için de twitter uygulaması değişiklikleri kullanıcının kendisinin yaptığını teyit etmek ve kullanıcının güvenliği için şifre ister. Şifre girilip kaydet butonuna tıklandıktan sonra hesap gizliye alınır. Twitter hesap gizleme özeti bu şekildedir.

PC’de Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir?

Başlangıç olarak kullanıcıların bilgisayarında yüklü olan herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden Twitter uygulamasının resmi sosyal medya hesabı ziyaret edilir. Twitter’a giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan profil fotoğrafına tıklanır. Ayarlar ve gizlilik bölümünden gizlilik ve güvenlik sekmesi açılır. Tweet gizliliği kategorisi kullanıcıları karşılayacaktır. Tweetleri korumaya alma butonuna tıklandığında tweet gizleme seçeneği kullanıcıları karşılayacaktır. Değişiklikleri kaydetmek için twitter kullanıcıların şifresi gerekir. Bu şifreyi twitter uygulaması tamamen güvenlik amacıyla ister. Bütün bunların ardından kullanıcılar şifreyi de girdikten sonra tweetler gizlenmiş olacaktır. Hesabı kullanan kullanıcı ve yalnızca onun takipçileri bundan sonraki süreçteki tweetleri görecektir.

Android’de Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir?

Kullanıcılar öncelikle akıllı telefonlarında yüklü olan Twitter uygulamasına giriş yapar. Sağ üst köşede bulunan kullanıcıların profil fotoğrafına tıklandığında yine aynı yerde ayarlar ve gizlilik butonu kullanıcıları karşılayacaktır. Bu seçenekten sonra tweetleri korumaya al butonuna tıklanır. Düzenlemeleri kaydetmeden önce kullanıcıların şifresini girmesi gerekir. Bütün bu düzenlemeler yapıldıktan sonra tweetler artık gizli konumuna gelecektir.

IOS’te Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir?

Akıllı telefonda bulunan twitter uygulamasına giriş yapılır. Uygulamaya giriş yapan kullanıcılar bu sefer sol üst köşede bulunan profil fotoğrafı seçeneğine tıklar. Ayarlar ve gizlilik seçeneğinin üzerine tıklandığında tweetleri korumaya al seçeneği de kullanıcıları karşılayacaktır. Bu maddeler tamamlandığında kullanıcılar şifrelerini girdikten sonra değişiklikleri kaydedip uygulamayı artık tweetleri gizli olarak kullanabileceklerdir.

Herkese Açık ve Gizli Hesap Arasındaki Fark Nedir?

Kullanıcılar ilk olarak twitter sosyal medya hesabına giriş yaptıklarında tweetleri varsayılan olarak herkese açık bir şekildedir. Tüm twitter kullanıcıları diğer kullanıcıların tweetlerini görüntüleyebilir.

Tweetler koruma altına alındığında diğer kullanıcılar koruma altındaki twitter hesabına giriş yaptıktan sonra hiçbir tweeti görüntüleyemezler. Takip etmek istediklerinde takip isteği butonuna tıklayarak twitterı koruma altında kullanan kullanıcıdan bunun için izin almak için ilk adımı atmış sayılırlar. Eğer twitter hesabını gizli modda kullanmak isteyen kullanıcı bu isteği kabul ederse artık tweetlerini istek atan diğer kullanıcı görebilecektir ve aynı zamanda etkileşimde bulunabilecektir. Kullanıcı eğer tweetlerini istek atan diğer kullanıcının görmesini istemiyorsa reddetme seçeneği de vardır. Böylelikle izin verme veyahut vermeme yükümlülüğü tamamen o kullanıcıya aittir. Hesabı gizli kullanan kullanıcının hiçbir tweeti retweetlenemez ve alıntı yapılamaz. Tweetler korumalı olduğu için google’a gibi internet tarayıcılarında diğer kullanıcıların karşısına çıkmayacaktır. Bir başka kullanıncının tweetlerinin altına yorum yapan twitter kullanıcısı hesabını koruma altında kullandığından takipçileri hariç başkası bu yanıtları ve yorumları göremez.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım