Google Search Console, Beta'dan Çıktı!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 05-09-2018 11:55:51 | Kategori: Sosyal Medya

 

Google, bir yılı aşkın süre önce yeni Google Search Console için bir beta sürümü geliştirmiş, eski versiyondan farklı olacağını müjdelemişti. Bununla birlikte, üst barda "Beta" yazısı vardı. Oysa bu sabaha dek bar, yandaki gibi görünüyordu.

Yeni Google Search Console'da, pek çok özellik birleştirilerek sol kenar çubuğuna eklendi. Ayrıca yeni özellik ve seçenekler de yeni kenar çubuğunda kullanıcıları bekliyor. Peki bu özelliklere göz atalım mı?

                                                   

        Manuel İşlemler Bölümü

  Yeni Google Search Console da, manuel işlemler bölümüne sahip. Yeni sürümde, iki sürümdeki kullanıcılara      sunulup sunulmadığını test etmek amacıyla eklenen bu bölüm, yeniden tasarlanmış bir arayüze sahip:

 

 

 

 

 

 

 

Canlı Test - Url İnceleme Aracı

URL inceleme aracı, canlı URL'lere karşı canlı testlerin çalıştırılmasına imkân sağlıyor. Google'ın eklediği URL'leri değil, gerçek zamanlı gördüğü URL'ler üzerinde test yapma ve sorunları tespit ederek hızlıca gidermek konusunda Google Search Console'da büyük bir eksiğin giderildiğini söyleyebiliriz.

 

 

 

Beta'dan Çıktı (mı?)

Her ne kadar Google, beta sürümü dışına çıkıldığını iddia etse de şirketin kendi kabul ettiği bir gerçek var ki; tüm özellikler yeni Google Search Console'da yer almıyor. Eski konsoldan, yeniye geçişin henüz tamamlanmadığını belirten Google, eski raporları yakında kaldıracağını da açıklamalarına ekledi. 

"Yeni Google Search Console'a yeni raporlar ekleyecek, daha çok rapor ve araç üzerinde çalışmayı sürdüreceğiz." diyen Google'ın yeniliklerini biz de Sare Medya olarak heyecanla takip ediyoruz!


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım