YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Artar?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 21-12-2022 11:01:01 | Kategori: Sosyal Medya

YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Artar?

Youtube Google’a bağlı Amerikan online video paylaşım ve sosyal medya mecrasıdır. Dünyada en büyük video arama motoru arasında youtube gelmektedir. Youtube dizilerin, filmlerin videoların, slaytların, kişisel kanalların ve birçok video içeriğinin yayınlandığı ve çok sayıda insana iş platformu oluşturan bir sosyal mecradır. Günümüzün güncel ve popüler mesleklerinden biri olan youtuber terimi Youtube platformuna içerik üreten ve geliştiren insanları içine almaktadır. Bu platform ticari pazarın büyük oranını bünyesinde barındırmaktadır. Youtube de yer edinmek için ve kazanç sağlayabilmek için yapılması gereken izlenme oranını yüksek tutmaktır.

Youtube İzlenme Sayısını Artırmak;

Anahtar Kelime ve Başlık Seçimi: Üretilen içeriğe dair en etkili olan ana kelime belirlenmelidir ve verilen başlık hedef kitlenin anlayacağı açıklıkta net olmalıdır.
Anahtar Kelimeli Açıklama: İçeriğin açıklama kısmına önem verilmelidir. İçeriğin neyle ilgili olduğu açık ve net bir şekilde verilmelidir. Bu bölümü anahtar kelime ile güçlendirerek arama motorunda ilk sıralarda yer almak mümkündür.
Etiket Kullanmak: İçerik de oluşturulan etiketler konunun ne ile ilgili olduğunu işaret eder. Arka planda çalışan işlemleyicinin de oluşturulan etiketleri algılamasını sağlar ve arama motorun da bu etiketler organik bir şekilde görünmenizi sağlar.
Görsellik: Görsellik her zaman içeriğin dikkat çekmesini sağlar. Hazırlanan görseller konuyu anlatan, dikkat çekici ve kaliteli olmalıdır.
Eğlenceli ve Eğitici Olmak: Eğlence ve bilgi akışının olduğu içerikler daha dikkat çekici ve uzun vadelidir. Bu tarz içerikler hedef kitleyi sıkmadan içeriği aktarabilir.
Trend ve Güncel Konular: Dönem dönem gündem olan konular, olaylar ve hareketler gözlemlenerek içerik üretilmelidir. Bu sayede gündeme göre izleme oranlarında hızlı artışlar elde edilebilir.
Tanınmış Yüzlerle Çalışmak: Alanında uzman veya tanınan kişilerle, ünlülerle çalışmak kendi reklamınızı yapmanızı sağlar ve daha geniş bir kitleye ulaşmanızda yardımcı olur.
Sürdürülebilirlik: Açtığınız kanala yeni içerikler üretmek, ürettiğiniz içeriğin devamını sağlamak ve hedef kitleyi kaybetmeden geliştirmek önemlidir.
Youtube Reklamları: Youtube reklamlar üzerinden büyük kazançlar sağlamaktadır. Kullanıcıları videodan ayırmadan reklamlarla birlikte çekebilmek önemlidir.
• Ürettiğiniz içerik ile ilgili alanında uzman kişileri takip etmek ve bilgi almak, ulaştıkları başarı yolunda ilerlemek youtube de başarı oranını artırabilir.
• Videolarla ilgili anketler oluşturmak, grafikler hazırlamak videonuzun eksiklerini anlamak önemlidir.
• Hazırlanan içeriğe bitiş ekranı koyulmalıdır. Bu sayfada abone ol, indir, yorum yap, like gibi yönlendirmeler olmalıdır. Bitiş ekranı dikkat çekici olmalıdır.
• Sosyal medya mecraları günümüzde çok aktif kullanılmaktadır. Bu mecralarda içeriğe yönlendirme yapılmalıdır.
• Seo çalışmasını dikkatli yürütmek: Arama motorların da öne çıkmak için seo çalışmaları önemlidir. Teknik bilgiler ile daha dikkat çeken ve öne çıkan bir içerik üretebilirsiniz.
• Yakın çevreden ve oluşturulan kitleden destek almak.
• Kitlenin dikkatini çekmek için hediye çekilişler yapılabilir ve promosyonlar verilebilir.

Youtube Reklamları


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım