Türkiye’de En Çok Kullanılan Mobil Uygulamalar

Yazar: Sare Medya | Tarih: 31-10-2022 18:27:07 | Kategori: Genel

Sosyal medya, günümüzde en çok kullanılan iletişim araçlarından biridir. Oldukça geniş bir alana sahip olan sosyal medya platformları her yaştan ve her cinsten kullanıcıya açık bir şekilde sunulmaktadır. Kullanıcıların zaman ve mekan sınırlarına bağlı kalmadan birbirleri ile iletişim kurmalarına yardımcı olur. Ayrıca sosyal medya yeni bir pazarlama alanı haline gelmiştir. Müşterilere en fazla ve en kısa yoldan ulaşımı sağlayabilen araçlardan birisidir. Bütün sosyal medya araçları ve uygulamaları aynı kategoriye hizmet vermezler. Hepsinin birbirinden farklı yönetimi ve hitap etme sayısı, kişisi farklıdır. Sosyal network siteleri herkesin zaman geçirmekten keyif alabileceği tarzda içeriklere yer verir. Bu siteler; Facebook, Twitter, İnstagram gibi network siteleridir. Sosyal medya blogları ise daha çok hobilere ve aynı fikirlere sahip insanlara hitap eder. Blog yazan kişiler ilgi duydukları her konuda fikir üretebilirler ve yazı yazabilirler. Görsel paylaşım yapabilmek için de sosyal medya uygulamaları çok sık tercih edilir. Ayrıca iş arayan kullanıcılar da sosyal medya uygulamalarını çok sık tercih ederler ve iş bulma imkanlarını bir sıfır öne taşırlar. Kısacası sosyal medya her alanı içinde barındırır ve her kesimden insana hitap eder. Günümüzde sosyal medya uygulamalarının kullanım amaçlarından birisi de gelir elde etmektir. Sosyal medya kullanıcılarına bu imkanı da sunar ve böylelikle daha önce olmayan fakat günümüzde rövanşta olan bazı meslekler ortaya çıktı. Bunlardan en popüler olanı ‘’Influencer’’ adı altında mesleğini sürdüren sosyal medya kullanıcılarıdır. Günümüzde çok yaygın hale gelmiştir. Ayrıca tüm bunlara ek olarak sosyal medya uygulamaları çok dikkatli kullanılmalıdır. Bazı sosyal medya mecralarında kalitesiz ve dolandırıcılık adı altında yalan içerikler üreten sosyal medya kullanıcıları da mevcuttur. Kullanıcıların sosyal medyayı bilinçli kullanmaları çok önemli bir unsurdur. Çoğu zaman kullanıcılar boş vakit geçirebilirler ve zaman kaybı oldukça fazlalaşır hale gelebilir. Sosyal medya kullanıcıları zamanlarını bilinçsizce tüketmemek için böyle konulara dikkat etmelidirler. Günümüzde Türkiye’de en çok kullanılan mobil uygulamalar hakkında sıralama yapmak gerekirse sıralama şu şekilde olacaktır:

Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya mobil uygulamaları:

1. Facebook
Data.ai verilerine bakılarak 2022’nin en çok kullanılan sosyal medya uygulaması Facebook olmuştur.

2. Instagram
2022 yılından en çok indirilen ve kullanılan uygulamaların ikinci sırasında Instagram bulunur.

3. Twitter
Facebook ve İnstagram’dan sonra Twitter en çok kullanılan uygulama haline gelmiştir.

Türkiye’de en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları:

1. Whatsapp
İletişim sağlarken en çok tercih edilen uygulama 2022 yılında whatsapp olmuştur.

2. Facebook Messenger
Whatsapp’tan sonra Facebook Messenger ikinci olarak yerini almıştır.

3. Bip
3. sırada ise bu Bip uygulaması yer alır.

Sosyal medya uygulamalarında bu sıralamalardan sonra TikTok da 2022 yılının rövanşta olan uygulamalarından birisi haline gelmiştir. Amazon, Telegram, Spotify ve Netflix, Snapchat uygulaması bu sıralamayı takip eden uygulamalar arasına girmiştir.

Mobil uygulama harcamalarını da araştırma konusu haline getirirken en çok para harcanan uygulama TikTok olmuştur. İlk 5-6 gibi sıralamalarda yer almasa da Türkiye’de en çok kullanılan mobil uygulamalar arasına giren ve unutulmaması gereken bazı sıralanacak uygulamalar vardır:

❖ Youtube
❖ Tinder
❖ Telegram
❖ Letgo
❖ Dolap
❖ E-Devlet
❖ Google Haritalar
❖ Sahibinden
❖ LinkedIn
❖ Garanti Bankası
❖ Yapı Kredi Bankası
❖ Yandex Navigasyon
❖ Ziraat Bankası
❖ N11

Pandemi süreci nedeniyle eğitimlere sosyal medya uygulamaları üzerinden devam eden öğrenci ve öğretmenler Zoom uygulaması üzerinden ders gerçekleştirdikleri için bu uygulama da Tütkiye’de en çok kullanılan mobil uygulamalar arasına girmeyi başarmıştır.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım