Twitter Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 31-10-2022 18:27:07 | Kategori: Sosyal Medya

Twitter Hesabı Nasıl Kurtarılır?Twitter, kullanıcıların görüşlerini paylaşmak amacıyla kullandığı 280 karakterden oluşan tweetler attığı bir sosyal medya uygulamasıdır. Bazı kullanıcılar twitter hesaplarının şifresini unutmuş olabilirler ve bu durumda twitter hesaplarına girmeleri zorlaşmış olabilir. Ayrıca hesaplarını daha önce dondurmuş ve kapatmış olan kullanıcılar da twitter hesaplarını kurtarmak isteyebilirler. Twitter hesabı nasıl kurtarılır sorusu bu gibi durumlarda twitter kullanıcıların aklını kurcalar ve araştırmalarına neden olur. Twitter hesaplarını kapatan kullanıcılar henüz üzerinden 30 gün geçmemişse twitter hesaplarını kurtarmak için e-posta ve şifreleri ile doğrudan twitter hesaplarına giriş yaparlar ve kaldıkları yerden devam ederler. Şifrelerini unutan kullanıcılar twitter hesaplarına giriş yaptıklarında e-posta adreslerini yazıp şifremi unuttum butonuna tıklarlar. E-posta, 60 dakikalığına kullanıcıların e-posta hesaplarına bir kod gönderirler. Bu kodu şifre sıfırlama sayfasındaki metine giriş yapıştırırlar ve ardından gönder butonuna tıklarlar. Kullanıcılardan şifre istenir ve yeni şifrelerini girerler. Böylelikle hesapları kurtarılmış olur.

Twitter Hesabı Başkasının Eline Nasıl Geçer?

Twitter hesabı başkasının eline nasıl geçer sorusu biraz karışık bir durum gibi görünebilir fakat aslında kullanıcıların yaptığı minik hatalar durumunda hesapları başkasının eline geçer. Şifre güvenliği konusunda twitter kullanıcıları daha dikkatlı davranmalılardır. Twitter hesaplarından doğrudan mesaj alan bazı kullanıcılar son günlerde dolandırıcılar tarafından bir linke tıklayabilirler ve böyle durumlarda twitter hesapları artık başkasının eline kolayca geçmiş olur. Kullanıcılar karışık ve anlaşılması zor şifreler kullansalar bile hackerlar bu şifrelere ne yazık ki ulaşabilirler.

Hesabın Çalındığı Nasıl Anlaşılır?

Twitter hesabı çalınan kullanıcılar bazı durumlarda bunu açık bir şekilde görebilirken bazı durumlarda hemen anlayamazlar. En kolay yol olarak kullanıcılar şifrelerini girdiklerinde şifrelerinin yanlış olduğunu görürler. Bu gibi durumlarda genellikle şifreleri başkaları tarafından alınmış olup yerini başka şifreler ile doldurulmuş durumda kalırlar. Kullanıcıların hesaplarının çalındığını anlamalarının en kolay yolu budur. Diğer bir yol ise twitter kullanıcılarının hangi hesaplardan hangi tarihte ve hangi konumda başkaları tarafından giriş yapılıyor mu öğrenmeleridir. Kullanıcılar bu durumu öğrenmeleri için öncelikle twitter hesaplarına giriş yaptıktan sonra ayarlar bölümüne giriş yaparlar. Solda karşılarına çıkan menüden twitter veriler bölümü seçilir. Sayfa aşağı doğru indiğinde cihaz geçmişi bölümünden twitter hesabına hangi kullanıcılar hangi konumlardan erişmiş görünür. Böylelikle kullanıcılar şüpheli bir durum varsa bunu fark ederler.

Çalınmış Hesap Nasıl Kurtarılır?

Twitter kullanıcılarının hesapları çalındığında çalınmış hesap nasıl kurtarılır sorusunu araştırırlar. Kullanıcılar çalınmış hesaplarını kurtarmak için şifre sıfırlama isteğinde bulunabilirler. Şifre sıfırlama isteğinden sonra yeni şifreleri ile birlikte hesaba giriş yapabilen kullanıcıların hesapları çalınmamış demektir. Eğer bu gibi durumlarda hala giriş yapamıyorlar ise hesapları çalınmış demektir ve bu konuda twitter yardım merkezi kullanıcılarına bu konu hakkında yardımda bulunabileceklerdir.

Güvenlik Nasıl Sağlanır?

Twitter hesaplarını güvenlik altına almak isteyen kullanıcıların güvenlik nasıl sağlanır sorusu altında yapması gereken bazı belli başlı durumları vardır. Bu durumlar şu şekilde sıralanabilir:

1. Kullanıcılar daha güvenlikli ve güçlü bir şifre kullanabilirler.

2. İki faktörlü kimlik doğrulaması ile telefonlarına kod isteyebilirler.

3. Şifre sıfırlama bağlantısı sonucunda kullanılacak olan e-postayı doğru seçebilirler.

4. Kullanıcılar şifrelerini ikinci olarak hiçbir kimseye vermemeliler.

5. Hesaplarının ele geçirilip geçirilmediğini düzenli olarak kontrol etmelidirler.

Twitter Şifre Sıfırlama Yöntemleri?

Twitter şifrelerini sıfırlamak için girişimde bulunan kullanıcıların twitter hesapları ile ilişkili e-posta ya da cep telefon numaralarına erişmeleri gerekir. E-postalarına erişim sağlayıp şifrelerini sıfırlayabilirler. Kullanıcıların hesapları açıkken ayarlar bölümünden şifre değiştir butonuna basarak şifrelerini şüphe duydukları durumlarda değiştirmeleri mümkündür.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım