Facebook ve Instagram'a Zaman Sınırı Geliyor!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 27-02-2019 11:08:18 | Kategori: Sosyal Medya

Sosyal medya bağımlılığının ciddi araştırmalara konu edindiği çağımızda, sosyal medya devlerinin bu çerçevede adım atması daha fazla gecikemezdi. Nitekim yapılan son açıklamalar doğrultusunda Facebook ve Instagram'a zaman sınırı geliyor!

Facebook ve Instagram, bağımlı olduğunu kabul edebilen ve bu bağımlılıkla mücadele etmek isteyenleri fazlasıyla memnun edecek yepyeni bir özelliği hayata geçirecek. Sosyal medya kullanıcıları, sosyal medyada harcadıkları zamanı zaten ölçebiliyordu. Ancak yeni özellik sayesinde, sosyal medyada geçirilen zamanın nasıl değerlendirildiğini öğrenmek de mümkün olacak. Üstelik kullanıcılar istedikleri takdirde süre sınırı da getirebilecek. Çevrim içi harcanan zamanı kontrol etmeye yardımcı olacak nitelikte bildirimler de cabası... Sosyal medya platformları, bu özelliği psikologların ve tıbbi kuruluşların işbirliği ile geliştirdiklerini ifade etti. 

İki uygulamada bu yola ulaşabilmek için ayarlar sayfasına gitmek; Instagram'da "Etkinliğiniz", Facebook'ta ise "Facebook'taki Saatiniz" seçeneğini seçmek gerekiyor. Bu seçim sonrasında sosyal medyada harcanan zamanın nasıl geçirildiğini gösteren bir gösterge panosu açılacak.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım