Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı! Kullanıcılarını Neler Bekliyor?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 03-11-2022 13:43:46 | Kategori: Sosyal Medya

Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı!

Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı! Twitter Kullanıcılarını Neler Bekliyor?

Aylardır sosyal medya gündeminden düşmeyen haber nihayet bir sonuca bağlandı. Elon Musk Twitter’ı satın aldı! Elon Musk, Twitter’ın bot kullanıcılarının fazlalığından dolayı, Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. Fakat son bir hamle ile Elon Musk Twitter’ı satın aldı. Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, 14 Nisan'da yaptığı bildirimde Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Elon Musk, Dünya’nın en çok kullanılan platformlarından biri olan Twitter’ı tam 44 milyar dolara satın aldı. Twitter'dan yapılan açıklamada, şirketin hisse başına 54,2 dolara Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirildi.

Herkes merak içerisindeyken, Elon Musk Twitter’ı neden satın aldığını da açıkladı. Elon Musk, Twitter’ı para kazanmak amacıyla satın almadığını, Twitter’ı sermaye sahiplerinin tekelleştirdiği geleneksel medyaya karşı, insanların kendilerini daha özgür bir biçimde ifade edebilecekleri bir platform haline istediğini ve Twitter’ı bu amaç doğrultusunda satın aldığını duyurdu.

Elon Musk, Twitter’ı satın almasının hemen ardından herkesi çok şaşırtan bir hamle yaptı. Elon Musk, Twitter CEO’su başta olmak üzere yönetimde en tepede konumlandırılan 5 yöneticiyi işten çıkardı. Elon Musk’ın bu hamlesi herkesi şaşkına çevirdi. Bu konuda bir açıklama yapmayan Elon Musk, aynı zamanda Tesla’nın yazılım mühendislerini Twitter’a aldı. Bu hamlesinin ardından yine Elon Musk şaşırtmaya devam etti ve son olarak Twitter’ın yazılım mühendislerinin sisteme erişimi engelledi.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra reklamverenlere çağrıda bulundu. Twitter’ı bütün markaların büyümek tercih edeceği, vazgeçilmez bir platform haline getireceğini söyleyen Elon Musk reklamverenleri Twitter’da reklam vermeye davet etti. Reklamları sadece bir reklam değil bir içerik olarak gördüğünü de sözlerine ekledi. Elon Musk, Twitter’da tüm kullanıcıların alaka düzeyine göre reklamlar göreceğini belirtti. Twitter’ın reklam gelirleri diğer platformlara göre düşük. Elon Musk kısa vadede bunu artırmayı hedefliyor.

Elon Musk Twitter’ı satın aldıktan hemen sonra Twitter’ın ilk yeni özelliğini de duyurdu. Twitter’a gelen bu yeni özelliğe göre artık satın aldığınız NFT’leri Twitter üzerinden sergileyebileceksiniz. NFT Tweet Tile isimli bu yeni özellikte NFT’nin ismi, yaratıcısı ve büyük bir şekilde fotoğrafı sergilenebilecek.

Twitter, şu ana kadar Rarible, Solana ve Ethereum odaklı Magic Eden, Dapper Labs ve Jump.trade ile anlaşma sağladı.

NFT Tweet Tile şu anda test aşamasında ve sınırlı sayıda kullanıcı tarafında kullanılabiliyor.

Elon Musk’ın varsayımlarına göre Twitter artık markaların en çok tercih ettiği platform haline gelecek. Bakalım her şey Elon Musk’ın söylediği gibi olacak mı?

Peki bunca olayın başrolü konumundaki Twitter’ın yeni sahibi

Elon Musk kimdir?

Elon, 28 Haziran 1971 tarihinde Güney Afrika’da dünyaya gelmiştir.
Elon kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi. 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar adındaki uzay oyununu yaklaşık $500’a satarak ilk yazılım satışını yaptı. Musk 1999 yılının Mart ayında bir çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı. Ertesi yıl X.com bir 50/50 birleşme anlaşmasıyla X.com ile aynı büyüklükte bir açık arttırma sistemi olan Confinity’yi bünyesine katarak PayPal’ı oluşturdu.

Elektronik ödeme şirketi PayPal'ın kurucu ortağı ve uzay şirketi SpaceX'i kuran Elon Musk, Güney Afrika ve Kanada kökenlerine sahip. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su olmasının yanı sıra ilk önemli yatırımcılardan biriydi. Aynı zamanda Boring Company, SolarCity, Neuralink gibi pek çok girişimi ve yatırımı da var. Milyarder Elon Musk’ın şu anda 264,6 milyar dolar serveti bulunuyor.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım