WhatsApp Web Sürümüne Görüntülü Konuşma Özelliği Geliyor!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 25-12-2020 15:09:46 | Kategori: Sosyal Medya

Mesajlaşma uygulaması dendiği an aklımıza ilk gelen uygulamalardan biri WhatsApp, kullanıcılarına uzun süredir bekledikleri bir özelliği sunmaya hazırlanıyor. WhatsApp, Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü ve sesli konuşma özelliğini entegre ediyor.

Günlük yaşantımızda devamlı olarak kullandığımız anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, içerisine sürekli olarak yeni özellikler ekleyerek bunları kullanıcılarının hizmetine sunuyor. Ülkemizde henüz aktif olmasa da WhatsApp uygulamasını alışveriş için dahi kullanabilmekteyiz.  Birçok ülkede aktif olarak kullanılan uygulama üzerinden çeşitli dosya içerikleri, görsel ve sesli içeriklerin gönderimini sağlayabiliyorken, mobil uygulaması üzerinde de görüntülü ve sesli konuşmalar da yapılabiliyor. Kullanıcı talepleri doğrultusunda bu durum sadece mobil ile sınırlı kalmayıp, masaüstü ve Web sürümlerine de eklenecek.

Digital Information World’de yer alan haberlere göre bu özellikler şu an beta sürümünde aktif fakat şirket, özelliği geliştirmenin yollarını arıyor. Bazı uzmanlara göre WhatsApp’ın bu hamlesi, diğer görüntülü görüşme hizmeti sunan platformlara karşı rakip olacağı yönünde. Burada da avantaj, konuşmaya katılabilecek kişi sayısına bağlı olarak değişiyor.

WhatsApp mobil uygulamalarında görüntülü veya sesli sohbetine en fazla 8 kişi katılabiliyorken, Web ve masaüstü sürüm için durum daha netlik kazanmadı. Eğer sayı artar ise diğer platformlara zorlu bir rakip olacağa benziyor.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım