Google Adwords Hesap Uzmanımızdan Temel AdWords

Yazar: Sare Medya | Tarih: 22-06-2018 16:53:31 | Kategori: Sözlük

Google Arama Reklam Ağı

 

Google Adwords Arama Ağı Reklamları; internet kullanıcılarının arama sonuçlarında hedeflenen metin reklamlardır. Arama ağında reklamının yayınlanmasını isteyen şirket hizmet yada ürünlerini anlatan anahtar kelimeleri oluşturur; veya bir ajansla anlaşıp kendisi adına bu işlemin yapılmasını ister. Kurulan  Google Adwords kampanyasındaki her anahtar kelimeler için bir tıklama başına teklifler belirlenir. Google’a giren bir kullanıcı, eğer listenizde bulunan bir anahtar kelimeyi arar, reklamınıza tıklar veya sitenizi ziyaret ederse, o anahtar kelime için belirlediğiniz teklif tutarı Google reklamları için ayırdığınız bütçeden düşer.

 

Google Görüntülü Reklam Ağı

 

Dünyanın en büyük görüntülü reklam ağında yerinizi alın!

Google Görüntülü Reklam Ağı, AdWords reklamlarını göstermek üzere Google ile ortak çalışan yüzlerce kaliteli web sitesini, haber sayfalarını ve blogları kapsar. Google Görüntülü Reklam Ağı’nda (GDN) reklam vermeyi seçtiğinizde, pazarlama faaliyetlerinizi o siteleri her gün ziyarette bulunan hedef kitlelerinize ve potansiyel müşterilerinize ulaşacak şekilde genişletebilirsiniz. Google AdWords Görüntülü Reklam Ağı, tüm İnternet kullanıcılarının %70’inden fazlasına ulaşır. Bu da 100’ü aşkın ülkede 20’den fazla dil konuşan kullanıcıları kapsar.

 

Google Adwords reklamlarınızı mobilin gücüyle yeni bir seviyeye taşıyın!

 

Geçtiğimiz yıllar içinde mobil cihazlar üzerinden yapılan aramaların sayısı fazlasıyla yükselmiştir. Google Adwords reklamları mobil cihazlara da açmak, hızla büyüyen bu platformdaki kitleye ulaşmanıza da olanak tanıyacak, ve reklamlardan daha fazla geri dönüş almanızı sağlar.

 

Sitenizi ziyaret edip çıkan kullanıcılara AdWords Remaketing sayesinde yeniden ulaşın!

 

Bir ziyaretçinin sitenize ilk girişte ürün satın alma olasılığı ortalamada %2’dir. Sitenize girip, ürün satın almadan ya da sizin bir işlemi yapmadan çıkan %98’e nasıl ulaşacağınızı bilmiyorsanız cevap: Remarketing olacaktır.

 

Ürünlerinizi Görsellerle Tanıtın

 

Alışveriş reklamları, diğer  reklamlar gibi kullanıcılarınıza Google’da ürünlerinizi aradığında görünür. Fakat bir farkla Google, müşterilere ürünlerinizin bir resmini, fiyatını ve mağazanızın adını gösterir. Reklamınızı tıklayan müşteriler, sattığınız ürünü alabilecekleri o ürünün bulunduğu sayfaya yönlendirir.

 

G-mail Reklamlarıyla (GSP) rakiplerinizin kitlesine ulaşın!

 

G-mail Reklamları sayesinde rakiplerinizden e-mail kullanan müşterilerinizin gelen kutusunda reklam verebilirsiniz, ürün ve hizmetlerinizi oldukça geniş bir hedefleme ile  tanıtabilirsiniz. Bu reklam modeli sayesinde hazırda hizmetinize ilgi duyan kitleye kolaylıkla erişebilir, rakiplerinizden bir adım önde yer alabilirsiniz.

 

YouTube Reklam ile Televizyon Reklamlarına Kafa Tutabilirsiniz!

 

YouTube Reklamları ; yüklediğiniz her videoyu reklam olarak kullanabilirsiniz. Reklamını yapmayı seçtiğiniz video, YouTube’daki diğer videolardan önce yayınlanır. Ayrıca hedeflemenize göre oynatılan videonun yanında ya da YouTube arama sonuçlarında da gösterilebilir.

 

Google Hesap Uzmanı

Şahin YILDIZ

 

 

Google AdWords Duyarlı Reklamla

Her siteye ve her boyuta uygun olarak kendini otomatik ayarlayan Google AdWords’un en yeni reklam modelidir. Duyarlı reklamların kurulumu çok basit ve hızlıdır. Duyarlı reklamlar her sitede farklı görünümde sağlayabilir, bir sitede text farklı bir sitede ise banner şeklinde görülebilir. Duyarlı reklamlar zaman tasarrufu elde etmek için en ideal reklam birimidir.

 

                                                                                       

Google AdWords Duyarlı Reklamların İşleyişi

Duyarlı reklamları oluşturmak için resim, başlık ve reklam metnine ihtiyacımız var. Google AdWords bu verileri girdikten sonra reklam boyutlandırmalarını siteye göre otomatik ayarlayacaktır. Bazı reklam alanlarının boyutlarına göre (özellikle küçük banner alanları için)resimler gözükmeyebilir.

                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

Google Adwords Geçersiz Tıklama Nedir ?

Geçersiz Tıklamalar Google’ın gerçek müşteriler (kullanıcılar) tarafından yapıldığına inanmadığı tıklamalardır.

Google AdWords reklamları her gün milyonlarca kullanıcı tarafından tıklanmakta ve bu tıklanmalarda düzenli olarak raporlanmakta. Geçersiz tıklama filtreleri sadece IP adreslerini dikkate almıyor daha fazla ve farklı bir çok değerlendirmemlerde yapılmakta.

Geçersiz tıklamalardan kaynaklanan zararınızı “Geçersiz Etkinlik” başlığı altında Faturalandırma ve Ödemeler başlığı altında “İşlemler” bölümünden görebilirsiniz.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım