Iphone Ekran Açık Kalma Süresi

Yazar: Sare Medya | Tarih: 05-12-2022 15:53:01 | Kategori: Sosyal Medya

Iphone Ekran Açık Kalma SüresiTelefon ya da tabletlerin ekranının açık kalma süresi, bu cihazların pil ve batarya sağlığı hakkında bilgi verir. Ekranı daha az açık kalan cihazların batarya sağlığı daha uzun ömürlü olacaktır. Telefonların ve tabletlerin pil seviyelerini artırmak ve daha sağlıklı hale getirmek isteyen kullanıcılar ekran açık kalma süresini kendilerine göre ayarlayabilirler. Iphone ekran açık kalma süresini ayarlamak kullanıcılar ve cihazlar için büyük önem taşır. Ekran süresi ile birlikte uygulama kullanımı yönetilebilir ve ıphone’dan ayrı geçen süre ayarlanabilir. Bu ayarlar kullanıcıların isteklerine göre her zaman düzenlenebilir. Iphone cihazlarında da diğer cihazlarda olduğu gibi dokunulmadığında bir süre sonra kendi kendine kapanma özelliği vardır. Herhangi bir nedenden dolayı cihazın ekran süresini ayarlamak mümkündür. Bu durum ıphone cihazlarında da oldukça kolay bir haldedir.

Iphone Ekran Açık Kalma Süresini Ayarlama

Ekrandan ayrı kalma süresini kullanıcılar kendi kendilerine yapabilirler ve bu oldukça kolaydır. Bunun için maddeler mevcuttur. Bunlar şu şekildedir:

❖ Iphone cihazlarında bulunan Ayarlar sekmesi açılır.

❖ Ardından kullanıcıların karşısına direkt Ekran Süresi sekmesi gelecektir. Buna tıklanır.

❖ Eğer daha önce açılmamışsa Ekran Süresi açılır ve açıldığı yeşil butonun yanmasından anlaşılır.

❖ Sonrasında Atıl Süreye dokunulur ve Atıl süre de Ekran Süresi gibi açılır.

❖ Her gün veya özel günler seçilir ve buna göre de başlangıç - bitiş süreleri seçilir. Saat, dakika, saniye bazında tamamen kullanıcıların isteklerine göre ayarlanabilir.

Iphone ekran süresini açmak ve kapatmak tam anlamıyla bu maddeleri içerir ve oldukça kolaydır. Bütün bu maddeler tamamlandığında artık cihazın pil sağlığı ve bataryası da sağlıklı bir halde ömrünü sürdürecek hale gelecektir.

Iphone Ekran Süresini Devre Dışı Bırakma

Bu minik ama güçlü özellikler sayesinde kullanıcılar kendilerini daha güvende hissedebilirler. Adından da anlaşıldığı üzere ıphone cihazlarında ekran süresini devre dışı bırakmak demek aslında kullanıcılar telefonlarını kullanmadıkları zaman cihazın kendi kendine kapanır ekrana geçmesi demektir. Fakat bazı kullanıcılar böyle bir şeyin olmasını istemiyor ve daime telefonlarının ekranının açık kalmasını istiyor. Iphone bu özellik sayesinde kullanıcıların kendi inisiyatiflerine bağlı seçeneklerini değiştirmelerini sunuyor. Bu ekran süresini devre dışı bırakmak için izlenmesi gereken bazı adımlar vardır. Bunlar:

❖ Öncelikle Iphone cihazından ayarlar kısmına gidilir.

❖ Ayarlar kısmından sonra ayar pencereleri içerisinden Ekran ve Parlaklık kısmına geçilir. Bu kısımda düzenlemeler yapılır.

❖ Ekran ve Parlaklık sekmesinde alt alta birçok seçenek kullanıcıları karşılar ve bu seçeneklerden Otomatik Kilit sekmesine giriş yapılır.

❖ Kullanıcılar karşılarına gelen ‘’Asla’’ butonuna tıklar.

Bu adımlar gerçekleştikten sonra Iphone’da artık otomatik ekran süresi kullanılamaz hale gelecektir. Bunun süresini de ayarlamak mümkündür. Kullanıcılar sürekli açık kalmasını isterlerse bu maddeleri uygularlar fakat 2 dakika, 5 dakika gibi minik süreleri de seçenek olarak görürlerse yine yukarıdaki adımlar uygulayıp süre seçmeleri mümkün olacaktır.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım