Instagram Videolar Özelliğini Tamamen Reels’a Bırakıyor

Yazar: Sare Medya | Tarih: 28-07-2022 17:35:30 | Kategori: Sosyal Medya

Instagram Videolar Özelliğini Tamamen Reels’a Bırakıyor 

 

Instagram, 15 dakikadan kısa videoları Reels formatında paylaşacağını açıkladı. Bir süre önce test edilmeye başlanan bu özellik, ilerleyen dönemde kalıcı hale gelecek. Instagram Videolar Özelliğini Tamamen Reels’a Bırakıyor

Son dönemde TikTok uygulamasının önlenemeyen yükselişi, diğer sosyal medya platformlarının da bu yönde geliştirmeler yapmasına neden oldu. Bunun en büyük örneği ise Instagram'ın Reels adı verilen dikey video türünü hayata geçirmiş olması. Bir süredir hayatlarımızda olan Reels, şimdi Instagram'ın odak noktası olma yolunda ilerliyor. Instagram, bundan böyle 15 dakikadan kısa videoları Reels formatında paylaşacağını açıkladı. 

 15 dakikanın üzerindeki videolar normal video olarak paylaşılmaya devam edilecek. Instagram'ın tek yeniliği bununla da sınırlı değil. Instagram artık videolar ve Reels sekmelerini birleştiriyor.  

Profilinize girdiğinizde karşınıza çıkan gönderiler, videolar, Reels ve etikelendiğiniz gönderiler kısmı bundan böyle üç sekmeden oluşacak. 

Hesabınız herkese açıksa ve Reels'a dönüşen bir video yayınlarsanız, herkes Reels'ınızı keşfedebilecek ve kendi Reels videosunu oluşturmak için orijinal sesinizi kullanabilecek. Ancak bunu engellemenin de bir yolu var. Hesap ayarlarınıza girip diğer kullanıcıların Reels'ınızı yeniden düzenlemesini engelleyebileceksiniz.  


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım