Instagram’a ‘Live Room’ Özelliği Geldi!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 11-03-2021 12:23:45 | Kategori: Sosyal Medya

Instagram aynı anda birden fazla insanın canlı yayına katılmasını sağlayan Live Room özelliğini kullanıcılarına sunuyor. Instagram ‘Live Room’ özelliği ile canlı yayındaki konuşmacı sayısını 2’den 4’e çıkardı.   

Instagram’ın canlı yayın özelliği pandemi döneminde sık bir şekilde kullanıldı. Kullanıcılar bu dönemde toplantılar, spor aktiviteleri, canlı dersler, canlı konserler gibi birçok aktiviteye bu özellik sayesinde imza atmıştı.

Bu özellik aynı zamanda içerik üreticilerine kitlelere hitap edebilme açısından avantaj sağlıyor. Bu özellik sayesinde canlı yayın sırasında takipçiler, yayın esnasında sevdikleri hesaplara destek olmak için rozet satın alabiliyor ya da alışveriş ve canlı bağış toplama özelliklerinden kolayca faydalanabiliyor.

Peki Live Room nasıl çalışıyor?

Instagram’ı açtıktan sonra ekranı sola kaydırıyorsunuz. Ardından canlı özelliğine tıkladıktan sonra oda simgesini görene kadar bekliyorsunuz, oda simgesi çıkınca bu simgeye dokunarak yayına eklenebiliyorsunuz. Böylece dört kişi aynı anda canlı yayına katılmış oluyor.

 


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım