5 Adımda YouTube Videosu İzlenme Sayısını Arttırın

Yazar: Sare Medya | Tarih: 19-07-2018 09:51:14 | Kategori: Sosyal Medya

YouTube videosunun izlenme sayısını arttırmak, biraz zor bir iştir. Her içerik üreticisinin en büyük sıkıntısı, ürettiği içeriğin daha geniş kitlelere ulaşmasında yatar. Öyle ya, dijital dünya durmadan genişlerken sizin içeriğiniz istediğiniz kitleye nasıl ulaşacak? Bunun için bazı püf noktaları var. Sare Medya olarak, YouTube'da daha fazla izlenmek isteyenlere yönelik beş adımlık bir yol haritası hazırladık. Uygularsanız, başarıya ulaşma şansınız artacaktır...

1. Başlığınız İlgi Çekici Olsun

Videoların başlıkları, o videonun izlenmesi konusunda yüksek bir etkiye sahiptir. Fakat siz de fark etmişsinizdir ki, bazı videoların başlıkları fazla abartılıdır. Kim "Tatile Gittiğimde Başıma Gelen Enteresan Olayı Anlatıyorum!" başlıklı bir videoya tıklar ki? Oysa, "Tatil Videosu: Başıma Korkunç Bir Şey Geldi!" yazılsa; merak unsuru daha da tetiklenecektir. Tabii, burada en önemli noktalardan birisi de video açıklamanızdaki ve içeriğinizdeki anahtar kelimeleri başlıkta da geçirmeniz.

2. Açıklamanız Çok Önemli

Açıklama demişken, YouTube algoritmalarında sarsılmaz bir öneme sahip olan video açıklamalarını es geçmek olmaz. Açıklama kısmının kısa oluşu, her ne kadar işi zorlaştırsa da şöyle düşünün: Ben bu açıklamayı okuyup videoyu izlediğimde, açıklamadan bağımsız bir içerikle karşılaşmış olur muyum? Kulağa çok çirkin geldi değil mi? Yapılması daha kötü! O yüzden net ve kısa, yani özet, olarak videonuzu açıklayın. Fazla olmamamak kaydıyla hashtag de kullanabilirsiniz. Fakat unutmayın ki YouTube, 15 ve üzeri hashtag içeren açıklamalarda, hashtaglerin tamamını yoksayıyor. Açıklamayı düzenlemişken, videonuzun etiketlerini de içeriğiniz ve kanalınızla uyumlu şekilde hazırlamayı ihmal etmeyin. Aramalarda sizi bir adım öne çıkaracak olan iki unsur açıklamanız ve etiketlerinizdir.

3. Thumbnail Görselinizi Optimize Edin

Halka filminde, lanetli videoyu izleyenlerin fotoğraf ve kameralarda eciş bücüş çıktığını hatırlıyorsunuzdur. YouTube kanalınız sizin internetteki yüzünüz olduğu için, videolarınızın görsellerinin düzgün olması da çok önem taşıyor. Basit bir fotoğraf düzenleme programıyla bile, videonuz için görsel hazırlayabilirsiniz. YouTube thumbnail görsel boyutu 1280 x 720'dir. En fazla 2 MB boyutunda olabilen bu görseller, JPG, .GIF, .PNG veya .BMP formatında olmalıdır.

4. Kartlarınızı Doğru Açın

YouTube, videolar duraksatılınca veya sona erince görüntülü video bağlantıları paylaşabilmenize imkân sunuyor. Kartlar aracılığıyla, öne çıkarmak istediğiniz eski videolarınızı izleyicilerin karşısına çıkarabilirsiniz. Hem thumbnail görsellerinin ilgi çekici olması, hem de kanalınızın kitlesini ilgilendiren yaratıcı başlıklara sahip olmaları o videoların izlenme sayısını arttırmanızı sağlar. Fakat en önemli nokta da şu ki; verdiğiniz bağlantılar, içeriğiniz ile alakalı olmalıdır. YouTube kartları hakkında, YouTube'da yer alan "İşi Kartlara Bırakın" makalesini inceleyebilirsiniz.

5. Liste Yapın

Oynatma listeleri, hem kanalınıza güzel bir görünüm sağlar hem de bir video ilgisini çektiğinde konu veya tarz olarak benzer diğer videoların kullanıcılar tarafından izlenme ihtimalini arttırır. Kanalınızın optimizasyonunu sağlamak için yapmanız gereken ilk işlemler arasında da "Oynatma Listesi" hazırlamak olmalıdır.


- YORUM YAPIN -





- YORUMLAR -

Osman fehmi Sözer

Yorum Tarihi: 2018-08-29 16:21:39

Saremedya ve Saremedya ekibine teşekkürlerini sunarım buradan öğrendiklerimi kişisel olarak uygulayacağım .



Sizi Arayalım