YouTube'un Trendler Sekmesinde Nasıl Yer Alırsınız?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 27-09-2018 13:43:26 | Kategori: Sosyal Medya

 

YouTube’un Chief Business Officer’ı Robert Kyncl, Trending sekmesinin kullanıcıların görüntülenmelerini kasmak için değil YouTube'a yeni katılan birinin igisini çekmek için olduğunu açıkladı. Kyncl,içerik üreticisi Casper Lee ile yapmış olduğu röportajda Youtube’un trendler sekmesiden gelir elde etmeye, üyelikten istismara kadar bir çok farklı konuya değenirek anlaşılmamış konulara açıklık getirdi. Bu röportaj, YouTube'un trendler sekmesinde yer almak için ipuçları arayan kullanıcıların da işine yarayacak!

Kync, trending sekmesi konusunda Lee’ye görüntülemelerinin büyük bir çoğunlunğunu önerilen özelliği üzerinden alındığını dile getirdi.

YouTube'daki kullanıcıların izledikleri ve ilgisini çekecek olan videolara göre önerilen videolar sunan YouTube, Trendler sekmesini YouTube'da yükselişe geçen içerikleri göstermek için kullanmaktadır. Örneğin bugün Trendler sekmesine baktığımıza Captain Marvel’in resmi fragmanını ve Çukur dizisinin yayın öncesi görüntülerini görüyoruz.

Bu noktada Lee’nin de röportajda belirtmiş olduğu üzere bu sekmenin içerik üreticilerine pek yer vermemesi dikkat çekiyor. Kyncl ise bu konuda şu cümleleri sarf ediyor:

Yani aslında Trendler sekmesi, yeni kullanıcıların içeriklerden bunalmamasını sağlamakta. Eğer bir kullanıcı YouTube’da dolaşırken hoşuna giden bir youtube içeriği ile karşılaşırsa, izlediği içeriklere göre onun önerilerine göre izleyiciye göre bir veri hazırlanmakta.

Tam da bu noktada Kyncl, sadece YouTube’da popüler olanları değil aynı zamanda dünyada da popüler olan içerikleri yansıtmaya çalıştıklarını belirtiyor. Bu nedenle YouTube geniş bir platform ve içeridekiler kadar dışındaki verileri de değerlendirdiklerini sözlerine ekliyor.

Bu arada röportajda dikkat çeken konulardan birinin de YouTube'dan para kazanmak olduğunu söyleyelim. Lee, bir video kısıtlandığında ya da reklam almadığında daha az görüntülenme aldığını belirterek, uzun süredir içerik üreticilerin yaşadığı bir kaygıyı gündeme getirdi. Kyncl ise bu konudaki söylentilere açıklık getirerek, gelir elde etmeye uygun görülmeyen videolar için içerik üreticilerinin kendilerine ulaşabileceğini de sözlerini ekledi . Sistemlerinin mükemmel olmadığını söyleyen  Kyncl, içerik üreticilerini geri bildirim vermeye teşvik etti.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım