Mobil Uygulama Reklamları

Yazar: Sare Medya | Tarih: 22-06-2018 16:39:12 | Kategori: Genel

Cep telefonu kullanımının son derece yoğun olduğu günümüz teknoloji çağında, mobil reklam uygulamaları ile çok daha akıllıca para kazanmak mümkündür. Uygulama mağazalarına bağlantı veren mobil uygulama reklamları çok daha geniş bir kitleye ulaşmayı sağlar. Mobil cihazlara indirilen uygulamalarla standart banner reklamlarına göre 11.4 kat daha iyi sonuç alındığı görülüştür.

Hedef Kitleye Uygun Mobil Uygulama Reklamları

Ürün ve hizmet veya marka reklamını yapmanın en etkili yollarından biri olan mobil uygulama reklamları hedef kitle ile uyumlu ve işlevsel ise kullanıcının dikkatini hemen çekiyor. Bu nedenle mobil uygulama reklamları tasarımından işlevselliğine ve kimler tarafından kullanıldığına kadar birçok detayın profesyonelce planlanmasını gerektiriyor. Uygulamanın kullanım sıklığı, hitap ettiği yaş ortalaması, yılın hangi dönemlerinde daha çok ziyaretçi aldığı gibi konularsa hedef müşteri kitlesinin yakalanmasında önemli rol oynuyor. Tasarım olarak can sıkıcı olmaması, dikkat çekici bir reklam uygulaması olarak kullanıcıya uzun süre deneyim yaşatma özelliği ise bir başka önemli nokta olarak dikkat çekiyor.

Mobil Reklam Avantajları

İnternet erişiminin akıllı cihazlarla her zaman ve her yerde sağlandığı günümüzde, mobil uygulama reklamları aracılığı ile işletmeler artık çok daha fazla kazanıyor. Reklam giderlerinin son derece yüksek olduğu düşünüldüğünde, mobil reklam uygulamaları ile işletmeler daha ekonomik şartlarla çok daha geniş kitlelere ulaşmayı başarıyor. Gerek reklam veren firmalar gerekse pazarlamacılar bu iş için fazla bir bütçe ayırmadan hedefine ulaşıyor. Mobil reklam uygulamalarının avantajları tabi ki sadece bununla sınırlı değil.

Mobil reklam uygulamalarının ölçülebilir olması diğer reklam yöntemlerine göre büyük bir avantajdır. Kullanıcı davranışının raporlandığı uygulamalarla geleceğe dönük yeni stratejiler geliştirilir ve yeni yatırımlara yön veren bu özellikle hedef kitleyi yakalama yolunda doğru adımlar atılır. Kullanıcı davranışlarının ölçülmesi, ölçümlenebilen reklam kampanyaları bir işletme için geleceğe yön veren sonuçlar olarak önemlidir.

Mobil reklam uygulamaları yaratıcı çalışmalar olarak diğer reklam araçlarına göre bir adım öne çıkıyor. Mobil reklam tasarımcıları mobil cihaz kullanıcılarına yönelik yaptığı reklam çalışmaları ile çok daha yaratıcı ve etkileyici reklam projelerine imza atıyor. Sonuçta klasik reklamlara göre çok daha özgün ve etkileyici olan mobil reklam uygulamaları ortaya çıkıyor.

Minimum maliyetle maksimum dönüş sağlayan mobil reklam uygulamalarında doğru hedef kitlenin doğru anlarda yakalanması ise ürün ve hizmet tanıtımının en etkili şekilde yapılmasın sağlıyor.

Reklamınızı Mobil Uygulamalarda Gösterin

Günümüzde cep telefonu ve tablet kullanıcıları giderek büyüyen bir kitle olarak ürün ve hizmet tanıtımını yapmak ve marka bilinirliğini arttırmak isteyen firmaların dikkatini çekiyor. Bir firma için hedef müşteri kitlesini yakalamak marka tanıtımını etkili bir şekilde yapmaktan geçiyor. İnternetin akıllı cihazlardan 7/24 kullanıldığı günümüzde ise artık firmalar mobil reklam uygulamaları ile marka bilinirliğini hem daha kısa sürede hem de akılda kalıcı şekilde yapabiliyor. Sonuçta hedeflenen satışlar yakalandığı gibi giderek büyüyen bir müşteri kitlesi de yakalanmış oluyor.

Reklamlarını mobil uygulamalarla yapan firmalar, kampanyalarına ve hedeflerine uygun reklam uygulamaları ile değişen mobil kullanıcı alışkanlıklarını avantaja çevirmeyi çok iyi başarıyor. Uygulama reklamları anahtar kelimelere göre arama motorlarında göründüğü gibi, web sitelerinde görsel, metin veya video olarak ta görünüyor.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım