Youtube Reklam Modelleri Nelerdir?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 20-12-2022 11:41:56 | Kategori: Sosyal Medya

Youtube Reklam Modelleri Nelerdir?

Youtube uygulaması, kullanımı son günlerde gittikçe artan bir haldedir. Dünyada çok fazla sayıda kişi Youtube uygulamasına giriş yapar ve bunların hepsi bir adet video ile kalmayıp saatlerce videolar izleyebilir. Hatta bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda araştırmalar televizyona rakip olabileceğinden de bahseder. Youtube reklamları, Google Ads ile verilmiş olan ve video içeriklerini maksimum kullanıcı sınırına ulaştıran, etkileşim oranı da bir hayli yüksek olan reklam türüne verilen addır. Youtube uygulaması üzerinde verilen reklamlar asıl video başlamadan önce, başladıktan sonra videonun ortasında ve videonun sonunda kullanıcılara aktarılabilir. Youtube reklam modelleri nelerdir sorusu da kullanıcıların dikkatini çekmektedir.

Youtube reklam modelleri 6 adettir ve şu şekilde sıralanabilir:

Trueview Reklamlar

Youtube Trueview reklamları en çok tercih edilen reklam türleri arasındadır. Bu reklam türü gösterilmeye başlandığı andan itibaren 5 saniye sonrasında geçişi sağlanabilir. Bu sayede Youtube kullanıcıları ilgisini çeken reklamları sonuna kadar izleyebilir, ilgisini çekmeyen reklamları ise 5 saniye sonra geçebilir. Bu reklam türünü vermek isteyen kullanıcılar için videolarının 12 saniye maksimum da 6 dakika olması gereklidir.

Atlanamayan Video Reklamları

Youtube atlanamayan video reklamları neredeyse yukarıdaki reklam türü ile aynı işleve sahiptir. Aralarındaki tek farklı adı üstünde olduğu gibi bu reklam türünün atlanamıyor olmasıdır. Bu reklam türünü vermek isteyen kullanıcıların videolarının minimum 15, maksimum 20 dakika videoya sahip olmaları gerekmektedir.

Bumper Reklamları

Bumper reklamları ise atlanamayan reklamlar ile benzerlik gösterir. Bu video türleri asıl videonun başında veya sonunda kullanıcılara gösterilir. En fazla 6 saniye veya daha kısa olmak zorundadırlar. Videolar atlanamaz ve 6 saniyeden fazla olamazlar.

Yer Paylaşımlı Reklamlar

Yer paylaşımlı reklam türü Youtube üzerinde çok kolay bir şekilde ulaşılabilecek bir türdür. Yüklenilen görsel video içerisinde alt kısımda kullanıcılara gösterilir. Elde fotoğraf bulunmuyorsa yalnızca metin olarak da bunu yapmak mümkündür.

Görüntülü Reklamlar

Görüntülü reklamlar asıl videonun sağ tarafında bulunur. Öneriler listesinin en üst kısmına gelecek şekilde konumlanmıştır. Markanın bilinirlik seviyesini artırmak için ucuz ve önerilebilecek bir yöntem olarak görülür.

Sponsorlu Kart Reklamları

Sponsorlu kart reklamları ise asıl videonun sağ üst köşesinde ‘’i’’ harfi ile gösterilen reklam türüdür. Reklamu olduğu çoğu zaman -eğer direkt bu bilgi bilinmiyor ise- anlaşılmayabilir. İkon ekranda belirdiğinde yalnızca buna tıklanarak reklam görülebilir. Bunun haricinde i harfi yerine reklamın ismini kullanıcılar kendileri de belirleyebilir.

Youtube Reklamları Ne İşe Yarar?

1. Marka bilinirliği yaratmak.
2. Veri elde etmek.
3. Marka sadakatini artırmak.
4. Satışları artırmak.
5. Alıcı algısını yönetmek.
gibi belli başlı özelliklerde youtube reklamları işe yarar. Bu maddeler çok önemlidir çünkü marka bilinirliği, satışların artması ve alıcı algısı ile ilgili yöntemler her zaman için en güvenli yoldur.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım