YouTube'da SEO Yönetimi Yapabilirsiniz!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 10-08-2018 10:42:27 | Kategori: Sosyal Medya

İnternetin en büyük ikinci arama motoru olan YouTube, toplam 1 milyar saati aşkın video barındıran devasa bir platform. Bu platformda video izlemek kadar, video üreticisi olmak da büyük keyif… Fakat her video üreticisinin, doğal olarak daha fazla izlenmek gibi bir derdi oluyor. Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız YouTube İzlenme Sayısını Arttırmanın 5 Yolu sonrasında şimdi de, YouTube üzerinde SEO yönetimi gerçekleştirmeniz için 10 detayı listeleyeceğiz.

Ancak her şeyden öte, YouTube’da daha çok izlenme sayısı elde etmenin en pratik yolu olarak YouTube Reklamları başlıca tavsiyemiz olacaktır.

Şimdi hazırsanız, SEO yönetiminde YouTube’un algoritmalarına geçelim.

Görüntülenme ve HD Kalitesi

YouTube’un sıralama algoritmasında doğal olarak videoların görüntülenme sayısı büyük önem taşıyor. İzleyicinin değerli bulmadığı videolar, YouTube tarafından da değersiz kabul ediliyor ve diğer kullanıcıların o videolara ulaşması oldukça zorlaşıyor. Görüntülenmeye sahip değilseniz, videolarınızın ilk sayfalarda görüntülenme ihtimali hayli düşer.

Ayrıca, yapılan araştırmalar YouTube’daki tüm ilk sayfalarda yer alan videoların % 70’e yakınının HD videolar olduğunu ortaya koyuyor.

Beğenilmek

Bir videonun etkileşimi ne kadar fazlaysa, YouTube’un o videoyu kullanıcıların önüne çıkarma ihtimali o kadar yüksek olur. Bu, artık bilinen bir gerçek. O yüzden beğenilmeye dönük videolar çekmeniz, YouTube aramalarında elinizi kuvvetlendirir.

Paylaşılmak

YouTube’un yüksek sıralaması, videoların paylaşım sayısı ile bir hayli ilişkili. Öyle ki, YouTube’un raporlama sisteminde dâhi, paylaşım sayısı yer alıyor. Bu da bize en az beğeni kadar, videoların paylaşım almasının da önemli olduğunu fısıldıyor.

Yorum Almak

Etkileşim, etkileşim ve etkileşim… YouTube’un en çok üstünde durduğu kavram bu. Haliyle, videoların altındaki yorumların sayısı da YouTube’a dönük SEO yönetiminde sizi iyi yerlere taşıyacaktır.

Abone Borsası

Videoların bazıları, kanalınıza yeni aboneler kazandırır. YouTube en çok o videoları seviyor! Yeni abone artışını teşvik eden videolarınız, aramalarda çok prestijli yerlerde olacaktır.

Abone Sayısı

Büyük firmaları daha çok seven Google’a tezat şekilde butik üreticileri destekleyen YouTube’da sıralamalarda sık sık “fenomen” hesapların üstünde küçük video üreticilerini görüyoruz. Haliyle, abone sayısının doğrudan etmen olduğunu söylemek zor. Fakat kanalınızın prestiji açısından ne kadar çok aboneniz olursa, o kadar iyi!

Videonuz Kaç Dakika?

YouTube, videolarınızın toplam izlenme süresini ana sıralama sinyali kabul ediyor. Google, izleme zamanı içeren algoritmayı 2015’ten bu yana kullanıyor. Fakat bu noktada bir detay daha var: YouTube’da video sıralamalarının ilk sayfasındaki videolar ortalama 14 dakika 50 saniye uzunluğa sahip.

Etiketlerin Anahtar Kelimeleri

Anahtar kelimeleri gereğinden fazla içeren etiketler, YouTube’da çok sevilmiyor. Fakat yerinde ve ölçülü etiketleri kullanmak, arama sıralamasında size az da olsa katkı sunacaktır.

Başlık ve Video Uyumu

Video başlığınızda, videonuzla doğrudan uyuşan anahtar kelime kullanmanız sıralamada potansiyel bir etkiye sahip. Ancak, etiketlerdeki etki gibi, bu oldukça zayıf bir dönüş içerir. Çünkü YouTube’un arama sıralamasında başlıklardaki ayırt edici anahtar kelimeler çok önem teşkil etmiyor.

Açıklamalardaki Anahtar Kelimeler

Tavsiyeler, anahtar kelime yönünden zengin açıklamalar yazılması yönünde. Fakat YouTube aramalarında, açıklamalardaki anahtar kelimeler ayırt edici bir etkiye sahip değil.


- YORUM YAPIN -





- YORUMLAR -

Osman fehmi Sözer

Yorum Tarihi: 2018-08-29 16:44:10

Vermiş olduğunuz maddelere kanalımda deneyeceğim .



Sizi Arayalım