WhatsApp’tan İşletim Sistemleri Arası Aktarım Özelliği

Yazar: Sare Medya | Tarih: 20-12-2022 14:13:27 | Kategori: Sosyal Medya

WhatsApp’tan İşletim Sistemleri Arası Aktarım Özelliği

Popüler bir mesajlaşma ve iletişim kurma uygulaması olan Whatsapp, kullanıcılarına yeni bir özellik daha getirmiş durumdadır. Kullanıcıların son zamanlarda çokça merak ettikleri Whatsapp’tan işletim sistemleri arası aktarım özelliği uygulama tarafından açıklanmıştır. İOS ve Android işletim sistemleri arasında sohbet geçmişini taşıma özelliği Whatsapp’ın bünyesi altına girmiştir. Bu konudaki detaylı açıklama Whatsapp uygulamasının web sitesi üzerinden kullanıcılarına detaylı bir şekilde aktarılmıştır. Özelliğin platforma aktarılması ile birlikte kullanıcılar daha rahat etmiştir. Telefonunu değiştiren kullanıcılar iki iletişim sistemi arasında herhangi bir kayıp olmadan bilgilerini aktarabilecektir. Bir işletim sisteminden farklı bir iletişim sistemine sahip olan kullanıcılar rahat bir şekilde sohbet geçmişlerine ulaşım sağlayacaktır.

Whatsapp uygulaması bu özelliği duyurmadan önce dünya genelindeki yaklaşık 1.6 milyar kullanıcısı bu platformdaki sohbet geçmişinden yararlanamıyordu. İki iletişim sistemi arasında sohbet geçmişini aktarabilmek mümkün değildi ve başka bir iletişim sistemine geçen kullanıcılar bu geçiş sürecinde sohbet geçmişlerinin kaybolmasına maruz kalıyordu.

Yeni özellik olan işletim sistemleri arası aktarım özelliği sayesinde kullanıcılar rahat etmiştir. Cihazlarındaki sohbet geçmişini IOS’ten Android’e veya tam tersi olacak şekilde Android’ten IOS’e taşıyabilecektir. Bu özellik sesli mesajlar, fotoğraflar ve videolar da dahil olmak üzere bütün sohbet geçmişini kapsayacaktır. Yapılan transfer sırasında hiçbir şekilde kayıp yaşanmayacaktır.

Whatsapp Uygulamasının Konu Hakkındaki Açıklaması

Whatsapp uygulaması kullanıcılarına konu hakkında detaylı bir açıklama yapmıştır. Bu açıklama sırasıyla şu şekildedir:

’Whatsapp mesajları kullanıcıların şahsına aittir. Kullanıcıların kişisel Whatsapp mesajları uçtan uca şifreleme ile korunmasının ve mesajların sohbetlerinden otomatik bir şekilde kaybolması için yollar sunmanın sebebi budur.’’
Bütün bunlar sonucunda sunulan en aranan özelliklerden birisi, telefon değiştirilirken sohbet geçmişini bir iletişim sisteminden başka bir iletişim sistemine aktarmayı mümkün kılıyor olmaktır. Whatsapp uygulamasının açıklamalarında bu özelliği güvenli ve güvenilir bir şekilde kullanıcılarına aktarmak için iletişim sistemi ve cihaz üreticileri ile sıkı bir çalışma halinde oldukları yer alır. Ayrıca bu özelliği hayata geçirmekten heyecan duyduklarını da belirtir. Başlangıç olarak Android 10 veya üstü işletim sistemine sahip herhangi bir Samsung cihazda sunulan bu özellik yakın zamanda daha fazla cihazda kullanılabilir hale gelecektir.

Yeni bir cihaz kullanımı yapıldığında, sohbetlerin eski cihazdan yeni cihaza güvenli bir şekilde aktarma seçeneğine sahip olunacaktır. Bu işlem için de USB-C ve Lightning kablosu gerekli olacaktır.
Whatsapp açıklamalarına bunun sadece bir başlangıç olduğunu, daha yeni özellikler ile kullanıcılarını karşılayacağını da söylemeyi ihmal etmemiştir. ‘Çok fazla kişilerin kullanmış olduğu platformlar arasında geçiş yapabilmesi ve sohbetlerini güvenli bir şekilde beraberinde götürebilmesi için bu seçeneği kullanıma sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.’’ diye ekleme yapmıştır.
Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık daha rahat ve güvenli bir şekilde hareket edeceklerdir.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım