Sosyal Medya Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazar: Sare Medya | Tarih: 21-08-2020 18:34:20 | Kategori: Sosyal Medya

Günümüzde hemen hemen her bireyin, topluluğun, şirketin, kuruluşun bir parçası olduğu sosyal medya platformlarındaki kullanıcı sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Durum böyle olunca, sosyal medyayı kişisel amacın dışında, iş amacıyla kullananların rakiplerinden sıyrılıp ön plana çıkması günden güne zorlaşıyor. Sosyal medya platformlarında ön plana çıkmanın en önemli şartı doğru bir sosyal medya yönetimi, ardından ise özgün ve yaratıcı içerikler üretmekten geçiyor. Kaliteli hazırlanan içeriklerin potansiyel hedef kitlesine ulaşması daha kolay oluyor. Tabii ki içeriğin güzel ve kaliteli bir şekilde hazırlanmış olması çoğu zaman kendi başına hedefe ulaşmak için yeterli olmuyor. Peki sosyal medya yönetiminde dikkat etmemiz gereken noktalar nedir? Bunları maddeler halinde inceleyelim:

1) Paylaşımları Doğru Saatte Yapmak : Sosyal medyada paylaşım yapmak için spesifik olarak doğru bir saat olduğu söylenemez. Fakat hedef kitleniz üzerinde gerekli analizleri yaptıktan sonra elde edeceğiniz veriler, kitleniz için uygun olan bir saat belirlemede size yardımcı olabilir. Örnek vermek gerekirse; tam gün çalışan bir bireyin gün içinde sosyal medyada dolaşmak için fazla vakti olmaz. Hedef kitleniz iş insanları ise paylaşımlarınızı mesai saatlerinin dışında yapmanız hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayabilir. A/B testini uygulamakta uygun bir saat belirlemede işinize yarayabilir.

 

 

 

 

 

 

 

2) Video, GIF Şeklinde İçerikler Üretmek : Eğer ortaya kaliteli bir video veya GIF çıkartacak imkanınız ve zamanınız varsa, tercihinizi bu tür içeriklerden yana kullanmalısınız. Bu tarz paylaşımlar hesabınızın kullanıcıların gözündeki çekiciliğini arttıracaktır. Video ve GIF içeriklerin fazla olduğu hesapların aldığı etkileşim de buna bağlı olarak diğer hesaplardan fazla olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

3) Fotoğraf Kullanmak : Kullanıcılar sosyal medyada gezinirken ilgilerini çeken paylaşımlara yönelirler. Bundan dolayı yaptığınız paylaşımlarda mutlaka en az bir fotoğrafa yer verin. Yapacağınız ilgi çekici bir fotoğraf paylaşımında açıklama metnine yazdığınız yazıların okunma oranları artmaktadır. Yapılan araştırmalara göre fotoğraflı postların fotoğrafsız postlara göre %70 daha fazla etkileşim aldığı ortaya çıkmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

4) Reklam Vermek : Sosyal medyada ürettiğiniz içeriklerin tanıtımlarını reklam yoluyla yaparak eriştiğiniz kullanıcısı sayısını arttırabilirsiniz. Reklam verirken bir uzmandan destek almayı ihmal etmemeli ve verdiğiniz reklamların sayısını kullanıcıları bunaltmayacak şekilde yapmaya özen göstermelisiniz.

 

 

 

 

 

 

 

5) Doğru Hashtag Kullanmak : Yaptığınız paylaşımların açıklama kısmında içeriğiniz ile alakalı hashtaglere yer vermeniz, daha çok kullanıcının sizin içeriğinizi görme ve keşfedilme şansınızı artıracaktır. Öte yandan çok fazla hashtag kullanmanız, daha hızlı keşfedilmesini sağlar anlamına gelmemektedir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken püf nokta, en doğru ve etkili hashtagleri tercih etmeniz olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım