Google Seyahat İçin Yeni Özellik

Yazar: Sare Medya | Tarih: 05-05-2021 09:50:11 | Kategori: Sosyal Medya

Google, uzun seyahatler planlayanlar için 3 yeni özellik ekliyor. Covıd-19 salgını sebebiyle insanlar tatil planlarını ertelemek zorunda kalırken, arama trendlerinde tatil planlarının artmasıyla birlikte Google insanların tatil planlarına kolaylık sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaya başladı.

Google’da ‘’Gezilebilecek yerler’’ ve ‘’ Seyahat kısıtlaması olmayan ülkeler’’ gibi arama trendleri artarken aynı zamanda Nisan 2021’de otel aramaları da son 10 yılın en yüksek arama hacmine ulaştığı bildiriliyor. Google bu soruların yanıtlarını hızlı bir şekilde cevaplayabilmek için yeni özellikler ekliyor. Bu yeni özellikler sayesinde tatil için arama yapan kullanıcılar uçuşlar, oteller veya seyahat alanlarında seyahat bilgileri gösteriliyor. Aynı zamanda Covıd-19 ile ilgili seyahat tavsiyeleri ve istedikleri varış noktalarında kısıtlamaların olup olmadığını, insanların gittikleri noktalarda karantinaya alınması veya test sonucunun gerekli olup olmadığının ayrıntıları da ekleniyor. Arama yapan kullanıcılar gitmek istedikleri hedefler için seyahat tavsiyeleri ve kısıtlamalarını takip edebilecek ve güncellemeleri e-postadan alabilecek.  

Google Travel

Öte yandan Google, kullanıcıların seyahat hedeflerini daha kolay bulması için Google Keşfet sekmesi güncellendi. Keşfet artık Google.com/travel sayfası üzerinden erişilebilirken değişen kullanımıyla sayfa içerisinde daha fazla dolaşması sağlanacak.

Bir diğer en büyük özellik arasında Google, seçtiğimiz hedefte kısıtlama olup olmadığını gösterecek. Uçuşlara ek olarak kullanıcılar seyahat planları için kalacak otelleri, yapılacak etkinlikleri ve ziyaret etmek için en iyi zaman gibi bilgileri de iletecek.

Google Maps

Yolculuğunuz boyunca Google Maps yardımcınız olacak. Google Haritalar masaüstü bilgisayarlarda kullanırken başlangıç ve son hedef noktasına girin ve oteller, parklar, kamp alanları ve dinlenme durakları gibi birçok yer için öneriler haritalarda görüntülenecek.

Durak olarak eklemek için belirli bir konumu seçin, yolculuk planladıktan sonra yol tarifleri bir kullanıcının telefonuna e-posta veya Google Haritalar aracılığıyla aktarılabiliyor. Ayrıca bu yol planı yolculuk esnasında telefondan tekrardan düzenlenebiliyor.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım