Facebook'ta KDV Devri Başladı!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 12-04-2019 10:09:37 | Kategori: Sosyal Medya

Facebook üzerinden reklamverenler için vergi dönemi, resmen başladı. Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre, bu platform üzerinden yapılacak reklamlar üzerinden % 18 KDV alınacak. Facebook tarafından yapılan bu açıklama, Facebook Business'ta yer alan "Faturalandırma ve Vergiler" bölümünde, "Türkiye Katma Değer Vergisi (KDV) Hakkında" kısmında yer aldı.

Vergi kanunlarımızda yakın dönemde yapılan değişimler ışığında, Facebook; Türkiye'de yerleşik olmayan bir kuruluş konumunda olsa da KDV'ye tabi oluyor. İşletmesi Türkiye'de yer alan ve bu mecrayı kullanan reklamverenlerden % 18 KDV alınmaya başlanacak. Yani artık Facebook'a 100 TL'lik bir reklam verdiğiniz zaman 118 TL'lik ödeme gerçekleştireceksiniz.

Facebook tarafından gerçekleştirilen açıklama şu şekilde:

“Facebook‘ta reklam vermeye devam etmek için hesap ayarlarınıza gidin ve işletme adınızı, adresinizi güncellediğinizden ve Türkiye KDV numaranızı eklediğinizden emin olun. Reklam veren, KDV numarasını vererek Türkiye Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu‘nun 9. Maddesi kapsamında KDV beyanında bulunacağını onaylar.

Not: KDV numaranızı vermezseniz, Size sunulan tüm reklam hizmetlerinden %18 oranında KDV alınır. KDV, reklamlarınız için sizden alınan her ücrete dahil edilir. Facebook reklamlarınızın ödemesini manuel bir ödeme yöntemi ile yapıyorsanız, reklam hesabınıza para sağladığınızda KDV uygulanır”


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım