Android Ekran Görüntüsü Alma

Yazar: Sare Medya | Tarih: 06-12-2022 11:41:20 | Kategori: Sosyal Medya

Android Ekran Görüntüsü Alma

Android cihazlarda ekran görüntüsü almak iphone cihazlarındaki gibi tek yöntem ile uygulanmaz. Bazı seçenekler mevcuttur.

Ekranda görülen bir görüntüyü kaydetmek, üzerinde bazı düzenlemeler yapmak ya da farklı insanlara gönderim sağlamak için yapılan en hızlı adım o fotoğrafın ekran görüntüsünü almaktır. Ekran görüntüsü nasıl alınır sorusunun cevabı android cihazlarının çeşitlerine göre farklılık gösterir. Çoğu kullanıcı bu yöntemlere aşinadır fakat bazı cihazlarda farklılıklar bulunduğundan kafalar bazen karışabilir. Her cihaz kullanıcısına farklı yöntemler sunar. Android cihazda ekran görüntüsü almak maddeler halinde şu şekildedir:

1. Ekran görüntüsü alınmak istenen ekran açılır.
2. Cihazın ses açıp kapatmak için kullanılan ses tuşuna ve güç tuşuna aynı anda basılır. Güç tuşu telefonu tamamen kapatmak için kullanılan tuşa verilen isimdir.
3. Deklanşör sesi çıkacaktır, bu ses çıkana kadar basılı tutulur.
4. Cihaz ekran görüntüsünü aldığında o görüntünün küçük bir resmini kullanıcısına sunacaktır buna da önizleme diyebiliriz.
5. Bu çıkan resme dokunarak ekran görüntüsü üzerinde istenilen düzenlemeler yapılabilir.
Resmin üzerine başka fotoğraf koymak, resmin üzerine bir şeyler çizmek gibi düzenlemeler yapılabilir. Tercihe göre yalnızca ekran görüntüsü alınır ve hiçbir düzenleme yapılmaz.
6. Ekran görüntüsü alındıktan sonra galeriden ya da Google fotoğraflar kısmından bu ekran görüntüsü alınan fotoğrafa ulaşım sağlanabilir.

Bazı android cihazlarında markalarına göre farklılık gösterdiği için ayarlar sayfası üzerinden aktif hale getirilmiş olan ‘’avuç içi hareketler özelliği’’ ile ekran görüntüsü almak mümkündür. Bu özellik aktif hale geldikten sonra kullanıcılar elinin kenar kısmında ekran üzerinden sırasıyla sağdan sola doğru kaydırmak ekran görüntüsü almak için gayet yeterli olacaktır. Diğer farklı modellerinde ise ekran görüntüsü alınırken ekran görüntüsü alma tuşuna bildirim ekranından ulaşılabilir ya da üç parmak aynı anda ekran üzerinde hızlıca kaydırılır. Bu şekilde ekran görüntüsü almak de mevcuttur fakat tekrar hatırlatmakta fayda vardır ki bütün bunlar android cihazların markalarına göre farklılık gösterebilir.

Android Cihazlarda Telefonun Ekranını Kaydetme Telefonun ekranını kaydetmek için belli başlı aşamalar mevcuttur:

1. Parmak ekranın üst kısmından aşağı doğru iki kez olacak şekilde kaydırılır.
2. Ekran kaydına dokunulur. Bu işlemin yuvarlak bir simgesi bulunur. Nerede olduğunu bulmak isteyen kullanıcılar ekranı biraz sağa kaydırabilirler. Bulamayan kullanıcılar düzenle kısmına dokunabilirler ve buradan da ekran kaydına gidilebilir.
3. Kaydedilmek istenilen öge seçilir ve başlat seçeneğine tıklanır.
4. Kayıt etme işlemi belli bir geri sayımdan sonra başlar.
5. Kaydı durdurmak için ekranın üst kısmından aşağı kaydırılır ve ekran kaydedicisi bildirimine dokunulur.
6. Ekran kayıtlarını bulmak için android cihazından fotoğraflar bölümü açılır. Bunun simgesi de renkli bir rüzgar gülü simgesidir. 7. Ardından kitaplar ve filmler kısmına dokunulur.
Ekran görüntüsü ve telefonun kendi ekranını kaydetme işlemi bu kadar basit bir yöntemdir.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım