Kurumsal Web Sitesi Nasıl Olmalı?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 05-12-2022 16:26:12 | Kategori: Genel

Kurumsal Web Sitesi Nasıl Olmalı?

Kurumsal web siteleri şirketlerin ya da kurumların internet üzerindeki itibarlarını belirler. Aslında bu anlamda kurumsal web siteleri şirketlerin kimlikleri haline gelir. Şirketler kendilerini sosyal medya ve dijital dünyada da tanıtmak isterler ve bu sayede daha çok kişiye ulaşabilirler. Bu anlamda kurumsal web sitesi nasıl olmalıdır sorusunu araştırırlar. Bu sorunun belli başlı cevapları vardır. Bu sorunun cevabını maddeler halinde açıklamak daha anlaşılır olacaktır.

● Kurumsal web sitesi öncelikle anlaşılır ve sade olmalıdır. Müşteriler siteye ulaştıklarında istediklerini kolayca gerçekleştirebilmelilerdir.

● Ana sayfaya bir kat daha önem verilmelidir. Ana sayfa her zaman web sitesinin giriş kapısıdır, müşterileri öncelikle ana sayfa karşılayacaktır. Firmalar burada hakkında yazısı ile birlikte kısaca anlatılmalı ve neye hizmet ettikleri hakkında minik ve bir o kadar da sade bir yazı yazılmalıdır. Ayrı olarak duyurular ve şirketlerin müşterilere sunmuş olduğu kampanyalar burada görünmelidir.

● İçerik ne ise başlık da ona benzer ve sade şekilde yazılmalıdır. İçeriği yok ise başlık da atılmamalıdır.

● Ana sayfada bulunan sekmelerden kullanıcılar web sitesinin sahibine de iletişim bilgilerine rahatlıkla ulaşabilmelidir.

● Gelişmiş bir yapıda olmalıdır.

● Sayfanın renkleri, yazı stilleri göz yormadan müşteriye sunulmalıdır. Web sitesinin logosu da estetiklik açısından büyük önem taşır ve müşterilere sunum açısında da son derece önemlidir.

● Web sitesinin seo organizasyonu da bulunmalıdır.

● Web sitesi tüm tarayıcılarda hızlı ve sorunsuz çalışmalıdır.

● Arama motorlarına kayıt edilmiş olmalıdır.

Kurumsal Web Sitesi Nedir?

İnternetin yaygınlaştığı son günlerde kurumlar ve şirketler için de daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla dijital dünyaya başvurmaları gereklidir. Bu noktada web sitelerinin kurulmasının önemi her geçen gün artmaktadır. Web sitesi sayesinde kurumların dünyaya açılan kapıları oluşturulur. Web siteleri şirketlerin kimliğidir ve birer bilgisayar dökümanı sayılabilir fakat bu dökümanlara çok fazla kişi erişebilir. Aslında evdeki veya ofisteki bilgisayarlarda bulunan kitapları en fazla 3 ya da 4 kişi okuyabilir fakat web sitesine açılmak ve bu pencereden kurumsal firmayı tanıtmak kişi sayısını artıracaktır.

Kurumsal Web Sitesi Türleri

Kurumsal web siteleri yalnızca tek tür değildir. Çeşitli türlere ayrılır. Bunlar şu şekildedir:

Dinamik Web Sitesi

Dinamik web sitesi başlangıç için iyi bir fikir olacaktır çünkü bu web sitesi adı üstünde dinamik ve sürekli güncellemeler, yenilikler içeren tarzda bir web sitesidir.

Statik Web Sitesi

Dinamik web siteleri gibi başlangıç olarak kullanılabilecek düzeyde bir web sitesi değildir. Kod yapıları ile hazırlanır ve veri girişi nadiren gerçekleşir.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım