YouTube Hakkında Bilmedikleriniz

Yazar: Sare Medya | Tarih: 25-07-2018 10:25:05 | Kategori: Sosyal Medya

İnternetin en büyük video izleme ve yayınlama platformu olan YouTube hakkında bilmedikleriniz, aslında seyir keyfinizi fazlasıyla arttıracak detaylar olabilir. Sare Medya olarak, bu detayları derledik!

Yazıya geçmeden önce, geçtiğimiz günlerde paylaştığımız "5 Adımda YouTube Videosu İzlenme Sayısını Arttırın" başlıklı yazımızın da ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz. 

Keyifli okumalar dileriz!

1. YouTube Videosu Nasıl gif Yapılır?

Beğendiğiniz bir YouTube videosunu gif hâline getirmek istiyorsanız, adres çubuğunda youtube'un önüne gir.im/gif yazmanız yeterli! Sonrasında açılan ekrandan, istediğiniz süreyi belirleyip, kestiğiniz videoyu bilgisayarınıza gif formatında kaydedebilirsiniz.

2. Karaoke Müziklerini YouTube'dan Bulmak

Bir Chrome eklentisi olan Musixmatch ile, müzik videolarına altyazı yerleştirebiliyorsunuz. 32 dilden, 7 milyondan fazla şarkı sözüyle Musixmatch uygulaması karaoke gecelerinizi YouTube ile daha çok çeşitlendirmenizi sağlayacaktır.

3. İzlediğin Videoda Çalan Müziği Nasıl Bulursun?

YouTube'da izlediğiniz videolarda, arka planda çalan şarkıyı bulmakta zorlanabilirsiniz. MooMa. isimli uygulama, YouTube'da çalan müziği bulmanızı sağlıyor. MooMa.'ya girip, YouTube videosunun linkini yapıştırdığınız zaman müziği bulabilirsiniz!

4. YouTube'a Hangi Yenilikler Geldi?

YouTube, her geçen gün yenileniyor. Yenilikleri ilk deneyenler arasında olmak isterseniz, hatta bu yenilikleri yorumlamak istiyorsanız adres belli: youtube.com/testtube

5. YouTube Klavye Kısayolları

YouTube videolarını izleme sürecinizi kolaylaştırmak için, YouTube klavye kısayollarını kullanabilirsiniz. 

K tuşu: Durdurmak ve tekrar oynatmak
J tuşu: 10 saniye geriye almak
L tuşu: 10 saniye ileri almak
M tuşu: Videonun sesini kapatmak
0 (numara): YouTube videosunun başına gitmek 
1 ve 9 arası numaralar: Herhangi bir YouTube videosunun % 10'u ve % 90'ı arasındaki bir zamanına geçiş yapmak

YouTube'da yazı boyutunu büyütmek için +, küçültmek için - tuşunu kullanabilirsiniz.


- YORUM YAPIN -





- YORUMLAR -

Osman Fehmi SÖZER

Yorum Tarihi: 2018-07-25 15:59:30

Yapmış olduğunuz paylaşımın aynılarını youtubeta kullandım. Yapmış olduğunuz paylaşım benim için çok önemliydi başarılarınızın devamını dilerim .



Sizi Arayalım