WhatsApp’a Alternatif Mesajlaşma Uygulamaları!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 15-01-2021 18:28:04 | Kategori: Sosyal Medya

WhatsApp geçtiğimiz günlerde kullanıcı sözleşmesinde değişiklik yaptığını duyurdu. Bu sözleşmeyi kabul etmek istemeyen kullanıcılar da yeni mesajlaşma uygulaması arayışına geçtiler.  Peki, WhatsApp yerine alternatif olarak hangi uygulamaları kullanabiliriz? Bu uygulamalar bizlere hangi özellikleri sunuyor?

En çok indirilen mesajlaşma ve arama uygulaması olan WhatsApp, gündemde büyük etki yaratan yeni kullanıcı sözleşmesiyle gizlilik ilkelerini açıkladı. 8 Şubat’a kadar kişisel bilgilerin Facebook ve şirketleri tarafından kullanılacağı gibi koşulları içeren bu sözleşmeyi kabul etmeyenler, farklı mesajlaşma uygulamalarını araştırmaya başladı. Biz de son dönemin popüler uygulamalarını sizler için listeledik.

Telegram

Rusya merkezli anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram, WhatsApp’ın en güçlü rakipleri arasında gösteriliyor. Kullanımı ücretsiz olan ve mesajlaşma dışında sesli/ görüntülü görüşme imkânı da sunan Telegram, cep telefonlarının yanı sıra masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Ayrıca uçtan uça şifreleme özelliği ve MTProto protokolü ile WhatsApp’tan daha güvenilir olduğu düşünülüyor.

Signal

WhatsApp’a alternatif olarak gösterilen bir diğer uygulama olan Signal, açık kaynaklı ve şifreli bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Sesli ve görüntülü aramalar da yapabileceğiniz bu uygulamada da tüm mesajlar uçtan uca şifreleniyor. Şifrelenmiş yazışmalar, otomatik silinen mesajlar, gizli klavye modu gibi pek çok özelliği olan Signal, Google Play ve Apple Store üzerinden indirilebiliyor.

Tesla ve SpaceX CEO'su ABD'li iş insanı Elon Musk, Whatsapp'ın yeni kullanıcı sözleşmesini duyurması sonrası Twitter üzerinden "Signal kullanın" çağrısında bulundu. 

Viber

WhatsApp gibi sesli ve görüntülü arama özelliğine sahip olan Viber, uzun yıllardır kullanılan iletişim uygulamaları arasında yerini alıyor. Bilgisayar üzerinden de kullanabileceğiniz Viber’de ayrıca 250 kişiye kadar grup da açılabiliyor.

Line

Japonlar’a ait bir iletişim uygulaması olan Line’da ücretsiz olarak metin ve sesli mesajlaşma, sesli arama ve grup sohbeti özellikleri bulunuyor.  iOS ve Android sistemli telefonlarda çalışan Line, kullanıcılara Windows ve Mac için bir masaüstü uygulaması da sunuyor.

 iMessage

Apple cihazları için özel olarak geliştirilen iMessage uygulaması da WhatsApp’a rakip olarak tasarlanan uygulamalar arasında yer alıyor. Grup mesajlaşma, mesaj efektleri konum paylaşımı gibi özellikler sunan uygulama, iPhone, iPad, Mac cihazlarda eş zamanlı olarak kullanılabiliyor. Ayrıca iMessage uçtan uca şifreleme desteğine de sahip.

BiP

Whatsapp’a bir diğer alternatif de Turkcell’in geliştirmiş olduğu yerli BiP uygulaması gösteriliyor.  Herhangi bir operatör ayrımı olmadan kullanabileceğiniz BiP uygulamasında mesajlaşmanın dışında grup olarak da sesli ve görüntülü arama yapılabiliyor. Bilgisayar üzerinden de erişebileceğiniz BiP’in Windows ve Mac için de geliştirilen bir uygulaması bulunuyor.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım