Google Ads Bütçesi Nasıl Hazırlanır?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 19-03-2021 13:19:20 | Kategori: Sosyal Medya

Google Ads kampanyaları sektörden sektöre, kullandığınız anahtar kelimelerden anahtar kelimelere göre değişiklikler göstermektedir. İlk olarak diyelim ki müşteri ile görüşme aşamasındasınız. Müşteriniz Google Ads reklamlarında yapacakları harcamalar için sizden bir reklam bütçesi önerisinde bulunmanızı istedi. Bir Google Ads reklamı vermeden önce yapılması gereken ilk adım reklam bütçe çalışmasıdır.

Reklam Bütçesinde Yapılması Gerekenler:

1. Google trends kullanın: Belirli anahtar kelimeleri Google Trends’e yazarak mevsimsel arama oranlarına bakarak başlayabilirsiniz.  Buradaki oranlar size mevsimler ve rekabet ile ilgili tahmini sonuçlar verecektir.

2. Yeni anahtar kelimeler oluşturun: Güçlü bir anahtar kelime listesi oluşturmanız gerekmektedir. Anahtar kelime listesi oluştururken kullanacağınız kelimeler ve kelime eşleme türleri sizin reklam bütçenizi belirlemenizin en önemli adımlardan birisidir. Size gereksiz harcama yaptırmayacak kelime ve kelime grupları kullanmalısınız. Aynı zamanda Google Anahtar Kelime Planlayıcısına giriş yaparak yeni anahtar kelimeler keşfedebilirsiniz.

3. Anahtar kelime planlayıcısı kullanın: Reklam kampanyanızın aktif olacağı günü ve dönemi ayarlayabilir, aktif olacağı bölgeler için ayarlamaları yaparak belirlediğiniz anahtar kelimeler için Google Ads tarafından size verilen ortalama bir reklam bütçesine sahip olabilirsiniz.

4. Negatif anahtar kelimelerini belirleyin: Negatif Anahtar Kelimelere tıklayarak negatifleme çalışması yapın. Örnek verecek olursak; Sadece ev satan bir gayrimenkul şirketi olabilirsiniz. Ancak kiralık ev arayan kullanıcılar sahibinden kiralık ev gibi vb. aramalar yaparak kampanyalarınıza tıklayabilir bu da reklam maliyetlerinizi yükseltebilir. Bu nedenle negatif anahtar kelimeler ekleyerek reklam bütçenizi optimize edebilirsiniz.

Kısacası bir Google Ads kampanyasının reklam maliyetini hesaplamak için iyi bir anahtar kelime listesi çıkarmak, reklam stratejinize uygun bir anahtar kelime türünü belirlemekten geçmektedir.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım