Dijital Medya Planlama Süreçleri Nelerdir?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 20-07-2018 17:42:00 | Kategori: Genel

Dijital medya planlama, bir ajansın müşterisinin sunduğu brief'e göre ulaşılacak hedef kitleyi yakalayabilecek web siteleri ve yayın modellerini belirleyerek; firmanın dijital ortama dönük stratejisinin belirlenmesi anlamına gelir.

Bir reklam ajansı, dijital medya planlama yapmadan önce bazı noktaları netleştirmelidir.

İlki, kampanyada verilecek mesajın doğru tespit edilmesidir. Ardından, bu mesajın yakalaması gereken hedef kitle tam isabet olarak belirlenmelidir. Bundan sonraki aşamada ise, belirlenen hedef kitleye kampanya KPI'na uygun satın alma modelleriyle ulaşılması gelir. Ara raporlamalar ile yayınların efektifliği ölçümlenmeli ve raporlar doğrultusunda yayın optimizasyonları gerçekleştirilmelidir.

Kampanyanın sona ermesiyle birlikte, detaylı bir raporlama ile dijital medya planlama çerçevesinde yürütülmüş iletişim kampanyasının başarısı ölçülür. Biz de Sare Medya olarak, dijital medya planlama hizmetimizde bu süreçleri mutlaka gözetiyoruz.

Dijital Medya Planlama Süreçleri Nelerdir?

1. Ürün / Hizmet Analizi

Başlangıç, ürünün veya hizmetin analizinden geçer. Bu konudaki tüm detaylar bilinmelidir. Ürünün pazardaki yeri, hizmetin faydaları ve dahası tüm noktalar araştırılmalıdır. Ürünün veya hizmetin doğru tanınması, hedef kitle belirlemede reklam ajansının elini güçlendirecektir.

2. Hedef Kitle

Dijital medya planlama konusunda en önemli noktalardan birisi hedef kitledir. Hangi hedef kitleye hitap edileceğinin bilinmemesi, pek çok kampanyayı başarısızlığa uğratır. Marka tarafından gelen hedef kitle beklentisi, ajans tarafından genişletilmeli ve tüm ihtimaller, gerekli anahtar kelimeler göz önüne alınarak kampanyanın başarısı maksimize edilmelidir.

3. Mecra Tercihi

Dijital medya planlamanın en önemli noktalarından birisi de, hedef kitleye ulaşacak mecraların doğru tespit edilmesi ve kampanyanın bu mecralara optimize edilmesidir. 

4. Bütçe

Kampanyanın hedeflerine ulaşması, bütçenin doğru kullanıldığı anlamına gelir. Kampanyanın gidişatı sırasında ara raporlama yapılması da bu hususta önemini gösterir. Bütçenin doğru yönlendirilmesiyle, kampanyanın başarısızlığının önüne geçilebilir. 


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım