Instagram Üç Yeni Reklam Model!

Yazar: Sare Medya | Tarih: 19-10-2022 14:20:51 | Kategori: Sosyal Medya

Instagram Üç Yeni Reklam Model!

Instagram, oluşturduğunuz görsel organik içeriklerle markanızı geliştirmenizi sağlamanın yanı sıra, gönderilerinizi gören kullanıcı sayısını artıran reklamlar yayınlamanıza da olanak tanıyan bir reklam platformu olarak karşımıza çıkıyor. Instagram üzerinden reklam yaparak, bilinirliğinizi artırabilir, web sitelerinizin trafiğini yukarıya taşıyabilir, satış konusunda önemli geri dönüşler alabilirsiniz. Günümüzün popüler sosyal medya uygulaması Instagram’a üç yeni reklam modeli daha geliyor. Reklam verenleri mutlu eden bu güncelleme, kullanıcıları pek mutlu etmeyecek gibi duruyor. Instagram’da akışta, reels’larda ve hikayelerde karşımıza reklamlar çıkıyor. Yeni güncelleme ile üç yeni kısımda da karşımıza reklamlar çıkabilecek. Bu sayede reklam verenler daha çok reklam verirken, kullanıcılar ise neredeyse her yerde reklam ile karşılaşmış olacaklar.

1)Yeni Keşfet Reklamları

Şu anda da halihazırda keşfet kısmında reklam görebiliyoruz. Fakat yeni güncelleme ile reklamlar keşfet ana sayfasında büyük bir şekilde karşımıza çıkabilecekler. Bu sayede reklam verenler için sonuç almak kolaylaşacak.

2)Instagram Profil Reklamları

Instagram yeni güncelleme ile artık kullanıcı profillerinde reklam gösterilebileceğini duyurdu. Artık kullanıcıların profillerini gezerken de reklamlar ile karşılaşacağız.

3)Instagram Öneri Reklamları

Yeni güncelleme ile kullanıcılar Instagram akışında dolaşırken, Instagram kullanıcıların ilgi alanlarına göre reklam önerilerinde bulunacak.

Instagram, platform içerisindeki reklam olanaklarını artırarak, markaların Instagram reklamlarından daha verimli sonuç almasını hedefliyor. Markalar, Instagram reklamlarından ne kadar iyi sonuç alırsa, Instagram’a o kadar fazla reklam vermeye devam edecekler. Bu sayede Instagram bu reklamlardan büyük kazanç elde edecek. Instagram ve Instagram’a reklam verenler kazanırken, kullanıcılar ise daha fazla reklama maruz kalacak. Kullanıcıların bu kadar sık reklam görmekten sıkılıp sıkılmayacağı için şu an için merak konusu olarak akıllarımızı kurcalıyor.

Instagram’a reklam vermenin avantajlarına bakacak olursak;

Instagram reklamları web sitenize trafik çeker: Organik Instagram gönderilerinden farklı olarak Instagram reklamları, işletmenizi tanıtan gönderilerin bir parçası olarak tıklanabilir bağlantılar içerebilir. Reklamı yapılan bir gönderiye harekete geçirici bir mesajla birlikte bağlantı ekleme yeteneği, işletmenizin web sitesine trafik çekmede son derece yararlı olabilir.

Instagram reklamları görünürlüğü artırır: Markaların sosyal medya pazarlamasında yaşadığı en büyük zorluk, milyonlarca gönderi kalabalığının arasından gönderisini öne çıkarabilmektir. Bu noktada Instagram reklamları, kullanıcıların gönderilerinizi görmesini sağlar, hedef kitlenize doğru ve kısa bir yoldan ulaşmanıza yardım eder.

Instagram reklamları markanızın marka bilinirliği artırır: Doğru hedefleme ile ilgili kullanıcıların önüne düşen Instagram reklamlarınız sayesinde marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Instagram’ın halihazırda bulunan reklam modellerini inceleyecek olursak;

1-Hikaye Reklamları: Instagram hikayelerini kullanarak, hikayeleri kullanan 400 milyondan fazla hesapla etkileşim kurabilirsiniz.

2-Fotoğraf Reklamları: Sade, anlaşılır, yaratıcı ve göz alıcı bir tuval üzerinde anlatabileceğiniz hikayenizde kare veya yatay formatta fotoğraflar kullanabilirsiniz.

3- Video Reklamları: Ses ve hareketin gücünü bir araya getirerek fotoğraf reklamlarının sürükleyici görsel kalitesinden faydalanabilirsiniz. 60 saniyeye kadar olan videoları yatay veya kare formatta da yayınlayabilirsiniz. Günümüzde insanların videolara olan ilgisini göz önünde bulundurursak, video reklamları markalar için güçlü bir reklam seçeneği olacaktır.

4- Dönen Reklamlar: Kampanyalarınıza derinlik katmak için parmak kaydırma yoluyla tek reklamda daha fazla fotoğraf veya video görebilmeyi sağlayan yeni bir katman ekleyebilirsiniz.

5- Koleksiyon Reklamları: Hedef kitlenizin ürünlerinizi keşfetmesini, incelemesini ve satın almasını, koleksiyon formatını kullanarak sağlayabilirsiniz. Video, görseller veya her ikisini de kullanmaya olanak sağlayan koleksiyon reklamları ile hem ürüne hem de kitlenizin yaşam tarzına uygun bütüncül bir hikaye yaratabilirsiniz.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım